«Έκλεισε» το deal επιστρέφει το πλοίο «Κεφαλονιά»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 00:16

«Έκλεισε» το deal επιστρέφει το πλοίο «Κεφαλονιά»

Το "deal" έκλεισε και το πλοίο «Κεφαλονιά» θα επιστρέψει σύντομα στις ακτοπλοϊκές γραμμές που συνδέουν το νησί μας με την απέναντι στεριά. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Πριν λίγο υπογράφηκε το συμβόλαιο μεταξύ Κεφαλλονιτών επενδυτών και της εταιρίας Strintzis για μεταβίβαση του πλοίου, γεγονός που σημαίνει πως σε λίγο καιρό το πλοίο θα ξεκινήσει και πάλι τα δρομολόγιά του από και προς το νησί μας.

Το πλοίο, θα υποστεί κάποιες εργασίες επισκευής και συντήρησης (απαραίτητες δεδομένου ότι ήταν αρκετό καιρό εκτός δράσης) και μόλις αυτές ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει και πάλι τα ταξίδια του.

Ο Διονύσης Λυκούδης ήταν αυτός που υπέγραψε πριν δυο ώρες το νέο συμβόλαιο σε ένα ύψος επένδυσης που ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ...
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως το πλοίο θα ξεκινήσει τα ταξίδια του τον Απρίλιο.

Δ. Λυκούδης: «Tο «Κεφαλονιά» είναι η γέφυρα με τον υπόλοιπο κόσμο»

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. Διονύση Λυκούδη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την είδηση της αγοράς του πλοίου: «Είναι προσπάθεια που γίνεται για το νησί. Επιστρατευτικά να μπω μπροστά και το δέχτηκα γιατί θεωρώ ότι το πλοίο για την Κεφαλονιά είναι «γέφυρα» με τον υπόλοιπο κόσμο. Χωρίς το πλοίο, δεν μπορούμε να έχουμε νησί. Είναι μία προσπάθεια που ξεπερνάει τους εαυτούς μας και την κάναμε γιατί το νησί θα είχε τεράστιο πρόβλημα αν το «Κεφαλονιά» δεν επανερχόταν. Είχαμε ζήσει πως ήταν η κατάσταση το χειμώνα και φαντάζεστε πως θα ήταν να το ζούσαμε και το καλοκαίρι. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει ξανά και θα μας βοηθήσει η προσπάθεια αυτή να ευοδωθεί πλήρως. Άλλωστε το «Κεφαλονιά» είναι και το πιο αξιόπλοο, γρήγορο και πολυτελέστατο πλοίο του Ιονίου».




00 inkefalonia general ad 300X250