Επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρου Αλιβιζάτου στην Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 18:43

Επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρου Αλιβιζάτου στην Ιθάκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος πραγματοποίησε το Σάββατο αμιγώς υπηρεσιακή επίσκεψη στην Ιθάκη προκειμένου να συναντηθεί με φορείς του νησιού.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους τουριστικούς και πολιτιστικούς φορείς, οι οποίοι έθεσαν υπόψιν του θέματα που απασχολούν το νησί, κυρίως τουριστικά και αρχαιολογικά. Ο κ. Αλιβιζάτος ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους για τις ενέργειες υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τις ανασκαφές στο Σταυρό. Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης της Βιβλιοθήκης Κακριδή, όπως και οι δυνατότητες χρηματοδότησης πολιτιστικών συλλόγων από την Αντιπεριφέρεια. Επίσης , συζητήθηκαν έργα οδικής ασφάλειας τα οποία θα εκτελέσει η Αντιπεριφέρεια. Ακόμη, συζητήθηκαν εκτενώς το θέμα του Μακροπουσίου και τα έργα του Πίσω Αετού.

Ο κ. Αλιβιζάτος πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Λιμενάρχη και τους επαγγελματίες της εστίασης, όπου εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν με τις τέντες.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ο κ. Αλιβιζάτος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μουσείο του Βαθέος. Διαπίστωσε ότι το Μουσείο λειτουργεί λίαν ικανοποιητικά και τα συστήματα ασφαλείας είναι ενεργοποιημένα. Εξέτασε το ενδεχόμενο επεκτάσεως του Μουσείου.

Ο κ. Αλιβιζάτος επισκέφθηκε επίσης τον Μητροπολιτικό Ναό και εξέτασε τη δυνατότητα αναστήλωσης του καμπαναριού.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σμαράγδα Σαρδελή για την οργάνωση της επίσκεψης,λυπάται δε για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Κασσιανός παρόλο ότι τον είχε τηλεφωνικά διαβεβαιώσει την περασμένη Δευτέρα ότι απεδέχετο την πρόσκληση και θα παρίστατο, δεν παρέστη, ούτε ειδοποίησε για τυχόν ξαφνικό κώλυμα και δυστυχώς δεν έστειλε Αντιδήμαρχο για να τον εκπροσωπήσει.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250