«Έχει δίκιο ο Παύλος..»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 10:19

«Έχει δίκιο ο Παύλος..»

Αγαπητοί μου,   Διάβασα με πολύ προσοχή την παρέμβαση του Παύλου Παπαδάτου και μπορώ να πω ότι είναι από τις λίγες φορές που διάβασα ένα κείμενο που βάζει πάνω από όλα το καλό του νησιού μας,  πέρα από μικρότητες και σκοπιμότητες.  

Έχει δίκιο ο Παύλος όταν λέει ότι η Κεφαλονιά χρειάζεται ένα δήμαρχο «που να έχει γνώσεις, όρεξη και ικανότητα ώστε να βγάλει το νησί μας από τον μαρασμό και τη μιζέρια»
 
Ο σημερινός δήμαρχος έχει κουραστεί. Οι εσωτερικές διαφωνίες και κοκορομαχίες μέσα στην δημοτική αρχή τον έχουν κουράσει και τον έχουν απογοητεύσει. Και αυτό φάνηκε περίτρανα και το Σάββατο που μας πέρασε …. όταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά  δεν κατόρθωσε να «πείσει» τους συμβούλους του,  να πάνε στο δημοτικό συμβούλιο  στο Ληξούρι.
 
Αν είναι δυνατόν δύο μήνες πριν τις εκλογές και η δημοτική αρχή να μην μπορεί να κρατήσει ούτε καν  τα προσχήματα και να περάσει κάποια απλά και διαδικαστικά θέματα για τη λειτουργία του δήμου. Όλα καταρρέουν και ο δήμαρχος απλώς παρακολουθεί χωρίς ουσιαστικά  να μπορεί να επέμβει δυναμικά και καταλυτικά.
 
Αλλά  … τι να κάνει τους εκλεγμένους συμβούλους του … έχει τόσες «υψηλές γνωριμίες» που βρίσκει παρηγοριά μέσα στα «θα» και στις απαγορεύσεις που μας επιβάλλει η τρόικα και τα αντιμνημονιακά κολληταράκια από τα κεντρικά του κόμματος.
 
 
Όσον αφορά την ικανότητα ... θα πρέπει ο επόμενος δήμαρχος  να διαθέτει ικανότητα οχι στο να λέει και να ξαναλέει ποιοι είναι οι "αδελφοί" του αλλά ικανότητα να λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας και να βρίσκει τρόπους να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και να εκμεταλλεύεται τα πλεονέκτηματα που διαθέτουμε ως νησί.   
 
«δεν θα επιλέξουμε δήμαρχο-υπάλληλο κλίκας συμφερόντων αμφιβόλου νομιμότητας» λέει πολύ σωστά ο  Παύλος και … όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοεί!!!
 
Και ναι έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι δεν πρέπει να στηρίξουμε «υποψήφιο δήμαρχο- εντολοδόχο  κλίκας θρασιμιών».
 
Η Κεφαλονιά μας αξίζει το καλύτερο. Και το καλύτερο είναι ένας δήμαρχος και μια δημοτική αρχή που θέλουν να χτίσουν στην Κεφαλονιά για όλους τους Κεφαλονίτες και όχι μόνο για τους ελάχιστους ή ακόμα χειρότερα για τους ίδιους τους εαυτούς τους.
 
Και στα γράφομενα του Παύλου θα ήθελα να προσθέσω ότι οι Κεφαλονίτες είναι πολύ έξυπνοι … και προτιμούν για δήμαρχο κάποιον που είναι ξεκάθαρο ότι δεν χρειάζεται το δήμο για να επιβιώσει επιχειρηματικά … γιατί είναι ήδη πετυχημένος στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις !!!
 
Γεώργιος Μολφέτας
 
ΥΓ 1 … Όλοι οι σχολιασμοί που θα ακολουθήσουν αυτό το κείμενο … είναι καλοδεχούμενοι …
 
ΥΓ2 …Αρχείο και μάλιστα … πλούσιο διαθέτω … και εγώ!!!
 
ΥΓ3 … Απλά … φήμες …  είναι όσα λέγονται περί απαλλαγής από δημοτικά τέλη με αντάλλαγμα ψήφους … απλά φήμες!?!