Γεώργιος Μολφέτας : Στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα και αγέλαστα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 08:29

Γεώργιος Μολφέτας : Στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα και αγέλαστα

Αγαπητοί μου, Δεν γνωρίζω το ποιος και δεν γνωρίζω το πώς …   αλλά ναι το ομολογώ

Η  Δημοτική Αρχή τα «κατάφερε»! Όλοι μαζί, μια γροθιά, κατήλθαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασισμένοι  να υπερασπιστούν ο ένας τον άλλο και να δείξουν ότι «μαζεύτηκαν»!

Υπήρχαν βέβαια και κάποιες μικρές παρεκκλίσεις … αλλά τέλος καλό, όλα καλά! Οι εμπνευστές του μαζέματος λογικά έμειναν ικανοποιημένοι! Κιχ, που λέει ο λόγος, δεν ακούστηκε!

Αν και βέβαια στα πρώτα λεπτά του συμβουλίου θα πήραν μια μικρή λαχτάρα με το λευκό της Κατσαϊτη, τη λογομαχία της με τον Ανουσάκη και την αποχώρηση της.

Τελικά όμως τα πράγματα με κάποιο τρόπο μπήκαν στη θέση τους και η Κατσαϊτη επέστρεψε. Η παρεξήγηση λύθηκε!

Ξέρετε όμως τι πραγματικά απόλαυσα; Τη αυτοδιάψευση των Καμπίτση και Μοσχονά!

Βγάλανε τις περιβόητες ανακοινώσεις τους για τους Ρομά, παρόλο που είχαν μιλήσει με τον Ανουσάκη και τους είχε καθησυχάσει ότι μετράει μόνο η αναρτημένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση.

Άραγε φοβήθηκαν μήπως δεν γίνει σωστή επεξεργασία των στοιχείων και την «πατήσουν»;

Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω αφού όσες φορές και αν διαβάσω τις περιβόητες ανακοινώσεις, κάτι μου διαφεύγει ….

Ή μήπως το ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ, τους μάζεψε;

Και ο Κουνάδης, ο τρίτος που έβγαλε ανακοίνωση για τους Ρομά, γιατί δεν είπε τίποτα;;;;;;;;;;;

Αλλά και το άλλο με τον Καμπίτση … απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Αναφέρομαι καλέ, στην ατάκα  «Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να νοικοκυρέψει τα ανοικοκύρευτα».

Αναμεταξύ μας, ελπίζω να μην άκουγε ο Καμμένος! Ένα βασικό του στέλεχος στη Κεφαλονιά, να υπερασπίζεται  το «έργο» ( ποιο έργο άραγε;) μιας  μνημονιακής δημοτικής αρχής που υπακούει τυφλά στις εντολές που παίρνει από τα κεντρικά της ΝΔ (ποιος ξεχνάει την αναστολή της διαδήλωσης για το ΤΕΙ μας, κατόπιν εντολής του Αρβανιτόπουλου;).

Πάντως το κερασάκι  στην τούρτα ήταν η βόμβα που πέταξε  ο Πυλαρινός … «στο προσυμβούλιο κάναμε παρατηρήσεις στο τεχνικό πρόγραμμα οι οποίες δεν λήφθηκαν υπόψη και για αυτό το λόγο εγώ δεν το ψηφίζω».

Ξαφνικά έπεσε μια παγωμάρα μέσα στην αίθουσα, ο Δήμαρχος άλλαξε εκατό χρώματα, έχασε τα λόγια του.  Ομολογουμένως κανείς μα κανείς  δεν περίμενε να  ακούσει κάτι τέτοιο.

Να ζητάει εξηγήσεις για τα έργα της Ερίσου, ποιος ο Πυλαρινός,  και να αφήνει τη φαντασία μας ελεύθερη να σκεφτεί το οτιδήποτε;;!!;;

Μετά βέβαια μάλλον κατάλαβε το σφάλμα που διέπραξε και μαζεύτηκε. Έδωσε κιόλας εξηγήσεις πάνω στις εξηγήσεις που ζήτησε! Και στο τέλος ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, με την προϋπόθεση όμως ότι θα γίνουν οι διορθώσεις.

Εμείς τώρα τι συμπέρασμα να βγάλουμε από όλα αυτά;

Αααα! παρακολουθώντας χθες το συμβούλιο ανακάλυψα και το λόγο που η δημοτική αρχή δεν έβγαλε ένα δελτίο τύπου για να διαψεύσει την απομάκρυνση του Κουνάδη από τη ΔΕΥΑΚ. 

Ο Δήμαρχος, αγαπητοί μου, αποφάσισε να μην ασχολείται πια με όσα γράφονται. Πάει θα χάσουμε όλα εκείνα τα «χαρακτηριστικά  αχαρακτήριστα» δελτία τύπου του δήμου. Ένα ενδιαφέρον είχαμε και εμείς πάει το χάσαμε και αυτό!

Αναμεταξύ μας , πιστεύω ότι κάποιο ρόλο παίζουν και τα 2 περίπου εκατομμύρια που χρωστάει η ΔΕΥΑ στο Δήμο! Ο Δήμος άραγε χρωστάει στη ΔΕΥΑ; 

Δεν ξέρω γιατί αλλά νιώθω ότι χθες το συμβούλιο ήταν μια δοκιμασία για τους συμβούλους της συμπολίτευσης. Ακολουθώντας ο Δήμαρχος, το παράδειγμα του αρχηγού (του  Σαμαρά ), πρέπει να είχε δώσει εντολή:

Ή «μαζεύεστε» και ψηφίζετε ή τίθεστε εκτός δημοτικής αρχής!  Άφεση αμαρτιών τέλος!

Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα

Μέρα ή νύχτα;

Γεώργιος Μολφέτας