Γεώργιος Μολφέτας: «Μας κοροϊδεύουν ή ακόμα χειρότερα αλληλοκοροϊδεύονται»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 14:31

Γεώργιος Μολφέτας: «Μας κοροϊδεύουν ή ακόμα χειρότερα αλληλοκοροϊδεύονται»

Αγαπητοί μου, Η Δημοτική Αρχή κατάφερε επιτέλους να μας εντυπωσιάσει. Και το κατάφερε επιδεικνύοντας τα «αλτρουιστικά» της αισθήματα σε ένα επίκαιρο (αυτό της το αναγνωρίζω!) και κοινωνικά ευαίσθητο θέμα με πολλαπλές πτυχώσεις.

Ένα θέμα που με το ένα ή με τον άλλο τρόπο απασχολεί την ανθρωπότητα. Όμως η δική μας δημοτική αρχή κατάφερε όχι μόνο να το ακουμπήσει αλλά και να αποτελέσει «πρότυπο μεταχειρισμού» άστεγης πολυμελούς οικογένειας.
Και εξηγώ ...

Καταρχήν ένα τέτοιο θέμα και από τη στιγμή που αφορά θέμα διαβίωσης μικρών παιδιών, ένα από αυτά μάλιστα είναι 2,5 μηνών, έπρεπε να συζητηθεί πρώτο –πρώτο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αλλά βέβαια ... κάποιος έκρινε ότι τα παιδάκια έπρεπε να παρακολουθήσουν τις ρητορείες όλων των τοπικών αρχόντων του νησιού για θέματα ακατανόητα για αυτά και να κοντέψουνμαύρα μεσάνυχτα για να έχουν ένα μέρος να κοιμηθούν.

Ο αντιδήμαρχος όμως είχε προνοήσει! Φαντάζομαι, λέω τώρα, αφού είχε πρώτα ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου καθώς και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πρόνοιας, τους παραχώρησε ένα οίκημα του Δήμου προκειμένου να κοιμηθούν τα παιδιά και περίμενε την τελική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την επόμενη μέρα.

Έτσι τους φιλοξένησε σε ένα μικρό οίκημα ... χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα και περιτριγυρισμένο από μια μικρή ζούγκλα. Ένα οίκημα βρωμερό, μουχλιασμένο και ... τριτοκοσμικό. Τους υποσχέθηκε κιόλας ότι θα ζητήσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο να τους επιτραπεί να παραμείνουν σε αυτό το «άνετο και ασφαλές» σπίτι προσωρινά.

Μάλιστα επειδή πρόκειται και για ένα ευαίσθητο θέμα, «προνόησε» να μιλήσει σε όλους τους συμβούλους και να τους εξηγήσει την κατάσταση προκειμένου να εξασφαλίσει τη θετική τους ψήφο. Και όχι ... δεν παρουσίασε μια τετελεσμένη κατάσταση.
Και όλοι μας, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι αφού τα παιδιά εκείνο το βράδυ πλύθηκαν, κοιμήθηκαν και την επόμενη μέρα πήγαν σχολείο. Τέλος καλό, όλα καλά.

Μα καλά είναι δυνατό τη στιγμή που όλη η Ελλάδα ασχολείται με την υπόθεση της μικρής Μαρίας και παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μας απαράδεχτες εικόνες διαβίωσης, να προσφέρουμε και εμείς τέτοιες συνθήκες σε παιδιά αντίστοιχης ηλικίας;

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, ο Δήμος αυτό μπορεί να προσφέρει; Ενέργειες εντυπωσιασμού αντί πραγματικού αλτρουισμού;
Και θα βάλει μια οικογένεια να σουλουπώσει ένα εγκαταλειμμένο κτίριο και μετά θα τους ανακοινώσει ότι πρέπει να φύγουν;

Με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα; Ή πρόκειται να λύσει το πρόβλημα εν ευθέτω χρόνω;

Μας κοροϊδεύουν ή ακόμα χειρότερα αλληλοκοροϊδεύονται
Γεώργιος Μολφέτας