Ο Δήμαρχος, οι περιοδείες και τα δελτία Τύπου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 07:52

Ο Δήμαρχος, οι περιοδείες και τα δελτία Τύπου

Άρθρο του Γεωργίου Μολφέτα Αγαπητοί μου, Τα τελευταία δελτία τύπου του Δημάρχου μας , τα διαβάσατε; Αυτά καλέ που μας ενημερώνει για τις περιοδείες του και για τις συμμετοχές του σε εκδηλώσεις.Καλά ένα ολόκληρο καλοκαίρι, για να μην πω ολόκληρη τριετία, πέρασε και μεις δεν πληροφορηθήκαμε για το που πήγε ο Δήμαρχος και με ποιους. Τώρα τελευταία τι άλλαξε και το Δημαρχείο νιώθει την ανάγκη να μας ενημερώνει .... δεν μπορώ να καταλάβω...  

Και αυτό το περιβόητο «τόπο στα νιάτα και στο νέο αίμα» στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν δεν το είδα. Πάλι τα παλιά , τα γνώριμα πρόσωπα είδα. Όπως επίσης από τις φωτογραφίες δεν κατάλαβα την «θερμή υποδοχή».
Ότι άκουσα όμως να μιλάνε για αυτήν άκουσα. Άκουσα όμως από την πλευρά της «συνοδείας του Δημάρχου» και όχι από την πλευρά του κόσμου.

Μπορεί, που δεν το πιστεύω, και να κάνω λάθος, επιφυλάσσομαι!
Τουλάχιστον, αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, θα ξέρουμε για ποιο λόγο δεν παράγεται έργο και γιατί ως δημότες τραβάμε αυτά που τραβάμε!!

Βλέπετε η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να επικεντρωθεί στην «εικόνα» της και όχι σε όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν και στερούν από την Κεφαλονιά τη δυνατότητα της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού.

Εγώ πάντως ως δημότης και μόνιμος κάτοικος της Κεφαλονιάς, θα προτιμούσα να διαβάσω ένα δελτίο Τύπου που θα με ενημερώνει για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, για το αν οι εποχιακές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να πληρώνουν ολοχρονικά τέλη φωτισμού, για την προκήρυξη ενός έργου ή μιας προμήθειας ... έτσι για να μου φύγει και εμένα ο καημός να καταθέσω μια προσφορά στο Δήμο!

Ακούω και αυτά που λένε αυτοί της Δημοτικής Αρχής και αναρωτιέμαι. ..

Δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν περιοχές που τους έχουν αποκηρύξει! Περιοχές που τις οδήγησαν στην εγκατάλειψη και στην παραμέληση!

Όχι δηλαδή ότι το Αργοστόλι, πρέπει να είναι ευχαριστημένο. Πείτε μου αν υπάρχει άνθρωπος που να έχει κάτσει σε παγκάκι της παραλίας και δεν του έχουν έρθει πάνω του σκουπίδια από το καλαθάκι που υπάρχει δίπλα! Ακόμα να καταλάβουν όμως οι αρμόδιοι ότι στην παραλία έχει πάντα αέρα και ότι αν τα καλαθάκια δεν είναι άδεια , τότε τα σκουπίδια πάνε πάνω σε αυτούς που περπατάνε και καταλήγουν στη θάλασσα! Τυχαίο είναι νομίζετε ότι ακόμα και τα μέλη του συμβουλίου σκοτώνονται αναμεταξύ τους, παρά την παρουσία ΜΜΕ , και ας προέρχονται και από την ίδια παράταξη!

Και μην με πείτε πεζό και επιπόλαιο που αναφέρομαι σε μικροπροβλήματα και δεν μπαίνω στην ουσία των πραγμάτων. Απλά αν δεν μπορούμε να λύσουμε τα μικρά, μπορούμε να μεγάλα;

Και έτσι όπως πάει και το κόμμα που στηρίζουν, δεν βλέπω τα πράγματα καλά.
Και μην ξεχνάμε ότι το χειμώνα αυτό θα υποστούμε και τις συνέπειες από τη μεταφορά των σπουδαστών του ΤΕΙ μας στην απέναντι μεριά. Όμως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Το ΤΕΙ είναι ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Και κρατώντας το όνομα, κρατάμε και τις αναμνήσεις μας από το χθες ζωντανές, τότε που στο νησί μας υπήρχαν νέα παιδιά γεμάτα όνειρα και φιλοδοξίες και που εμείς τα αφήσαμε να φύγουν εν μια νυκτί.