Γεώργιος Μολφέτας : Περί … τοπικού τύπου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 09:21

Γεώργιος Μολφέτας : Περί … τοπικού τύπου

Περί … τοπικού τύπου Αγαπητοί μου, Το ξέρω ότι έχουμε να τα πούμε πολύ καιρό. Δεν γινόταν όμως διαφορετικά. Έπρεπε να ξεκουραστώ και να μαζέψω δυνάμεις!!! Οι μήνες βλέπετε  που ακολουθούν, πρόκειται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον!

Όλον αυτό τον καιρό όμως μη νομίζετε ότι δεν ενημερωνόμουν για τα τοπικά δρώμενα.

Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα να κάνω  διαφορετικά.  Βλέπετε είμαι φανατικός αναγνώστης του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ. Φανταστείτε θυμάμαι να πηγαίνω στο περίπτερο με 50 δρχ. για να τον αγοράσω. Βέβαια … μετά πήγαινα με 100 δρχ., μετά με 1 € και σήμερα πια πηγαίνω με  2 €.

Εγώ αυτή την εφημερίδα, την πάω πολύ. Την θεωρώ έμπειρη και αντικειμενική.

Αν και  τον τελευταίο καιρό, έχω παρατηρήσει μια μικρή εμμονή: καθημερινά αναφέρεται τουλάχιστον 1 φορά  αρνητικά στο όνομα του Θεόφιλου Μιχαλάτου και  μιλάει συνεχώς για το  χρεωστικό άνοιγμα του Δήμου  Λειβαθούς  που μας  «κληροδότησε».

Να σας πω την αλήθεια, άλλα περίμενα από μια έγκυρη και αξιόπιστη εφημερίδα, όπως είναι ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ, η οποία εκπροσωπεί την Ελεύθερη Κεφαλονιά και τον Ελεύθερο Τύπο. Περίμενα να παραθέτει τα στοιχεία  που διαθέτει και να αφήνει τον αναγνώστη να σχηματίσει τη δική του άποψη.

Και  επειδή πείσμωσα … δεν σας κρύβω ότι έψαξα λίγο το όλο θέμα και ιδού τι ανακάλυψα σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λειβαθούς που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα:

  1. 31-12-2002 χρεωστικό άνοιγμα πρώην Δήμου Λειβαθούς  1,7 εκ  €
  2. 31-12-2006 χρεωστικό άνοιγμα πρώην Δήμου Λειβαθούς 8,5 €
  3. 31-12-2010 χρεωστικό άνοιγμα πρώην Δήμου Λειβαθούς 7,5 εκ €

 Και δεν είναι μόνο τα νούμερα που μιλάνε μόνα τους, είναι και ο Παρίσης και ο Ανουσάκης που έχουν παραδεχτεί δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Μιχαλάτος όχι μόνο δεν δημιούργησε το χρεωστικό άνοιγμα της Λειβαθούς ΑΛΛΑ το μείωσε κιόλας κατά 1 εκατομμύριο ευρώ !!!!

Από την άλλη όμως  ….  δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση σιγής που ακολουθεί ο Μιχαλάτος .

 Είπαμε άνθρωπε μου,  να είσαι ευγενής, υπομονετικός και να μην ανεβάζεις τους τόνους.  Εσύ όμως, όπως πας  στο τέλος θα χρεωθείς το άνοιγμα και άντε μετά να αποδείξεις τα αυτονόητα.

 Με το συμπάθιο κιόλας … αν ήμουν εγώ στη θέση σου, δεν θα το άφηνα αυτό έτσι. Δεν θα άφηνα να με διασύρουν με αυτό τον τρόπο . Θα υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου με στοιχεία και νούμερα.

Και μιας που σήμερα αναφέρθηκα στον τοπικό τύπο, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Γαβρίλη Παπαναστασάτο για τη το νέο του εγχείρημα. Το νέο ειδησεογραφικό site και την εφημερίδα (free press). Είναι  ένα δύσκολο βήμα και του εύχομαι ολόψυχα να πετύχει.

 Όσο μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός τόσο καλύτερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση θα έχουμε στη διάθεσή μας.

Γεώργιος Μολφέτας