Γεώργιος Μολφέτας : Τι θα πράξουν στις προσεχείς εκλογές όσοι παρέδωσαν τις κομματικές τους ταυτότητες ;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 14:17

Γεώργιος Μολφέτας : Τι θα πράξουν στις προσεχείς εκλογές όσοι παρέδωσαν τις κομματικές τους ταυτότητες ;

Αγαπητοί μου,

Όλες αυτές τις μέρες παρατηρώ , με ανάμειχτα συναισθήματα, τις εξελίξεις για το ΤΕΙ μας τόσο εδώ στο νησί  όσο και στην Αθήνα.

Θυμός, φόβος, ανακούφιση, χαρά, έκπληξη, απογοήτευση, αγανάκτηση.

Η κοροϊδία που μας παίξανε είναι τεράστια. Κοροϊδέψανε ακόμα και τον Δήμαρχο μας, έναν άνθρωπο που προέρχεται από τους κόλπους της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, έναν άνθρωπο δικό τους, έναν αδελφικό φίλο!

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη.

Ομολογώ ότι βλέποντας το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συγκινήθηκα.  Ένιωσα έντονη συγκίνηση αλλά και περηφάνια για τους Δημοτικούς Συμβούλους  του νησιού μας, που μέχρι χθες ανήκαν  στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 Οι άνθρωποι αυτοί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  κατάλαβαν  τον εμπαιγμό που τους παίχτηκε από τα κεντρικά και επειδή διαθέτουν τσίπα και φιλότιμο  δεν το ανέχτηκαν. Προχώρησαν στην ύστατη πράξη, στην παράδοση των κομματικών τους ταυτοτήτων!  

Και ναι πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι μας , ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκουμε, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε και να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Σάββα Σαββαόγλου, στον Νίκο Ανουσάκη, στον Νίκο Παπαδάτο και στην Ελπίδα Κατσαϊτη για αυτή την απόφασή τους.

Αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά έβαλαν τον τόπο τους πάνω από όλα, πάνω από πολιτικά συμφέροντα, πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες, πάνω από πολιτικές βλέψεις. Θυσίασαν όλα όσα έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στο κόμμα … και αυτό … για μας, τους Κεφαλονίτες.

Δεν μπορώ όμως να μην αναρωτηθώ…

Τι θα κερδίσει η Κεφαλονιά  από την κατάθεση των κομματικών ταυτοτήτων; Το μήνυμα αυτής της πράξης θα εισακουστεί και θα επηρεάσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα κεντρικά;

Αν υποθέσουμε ότι σε λίγο καιρό έχουμε εθνικές εκλογές, αυτοί που κατέθεσαν τις κομματικές τους ταυτότητες, πως θα πράξουν; Θα μείνουν αμέτοχοι; Θα διαλαλήσουν ότι στο κόμμα άλλα λένε άλλα κάνουν και για αυτό μείνετε μακριά; Ή θα υποστηρίξουν το κόμμα;

Και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές τι θα κάνουν άραγε; Θα υποστηρίξουν τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα ορίσει το κόμμα; Θα συστρατευτούν με υποψήφιο Δήμαρχο που θα δηλώνει ανεξάρτητος αλλά θα προέρχεται από τους κόλπους του κόμματος; Ή θα σταματήσουν την πολιτική αυτοδιοικητική σταδιοδρομία τους;

Μήπως τελικά το κόμμα που υπηρετεί ο καθένας μας  είναι μια κακή συνήθεια που δύσκολα κόβεται; Και ποιες είναι οι συνέπειες της απεξάρτησης; Το κόμμα θα συγχωρέσει τους αντάρτες;

Οι εξελίξεις θα μας δώσουν την απάντηση.

Γεώργιος Μολφέτας