Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πρώτο μήνα του χρόνου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 12:24

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πρώτο μήνα του χρόνου

Ονόματα: Ιανουάριος, Γεννάρης, Καλαντάρης, Μεγαλομηνάς, Τρανός, Κρυαρίτης Ώρες ημέρας: 9.45 , ώρες νύχτας: 14.15.Ο ήλιος στον Υδροχόο. "Τώρα το Γενάρη, οι δύο ένας γίνονται και ο μοναχός κουβάρι""Γενάρη μήνα κλάδευε, φεγγάρι μη γυρεύεις""Του Γενάρη το φεγγάρι, παρά λίγο μέρα μοιάζει" Οι άνδρες: Όσοι γεννήθηκαν τον μήνα αυτό έχουν θάρρος είναι ιδεολιστές και αποστασιοποιούνται από πράγματα και καταστάσεις. Ασχολούνται με την πολιτική, με οργανώσεις και με ομάδες. Είναι ευφάνταστοι και εφευρετικοί. Είναι πρωτοπόροι και τους αρέσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα.


Οι γυναίκες:
Με μεγάλη καρδιά, όμορφες και ασχολούνται με τα κοινά. Είναι απρόβλεπτες, μισούν την ρουτίνα και δεν θέλουν να υποτάσσονται σε κανέναν και σε τίποτα. Εάν δεν καταφέρουν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύστημα δεν θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους.

* Εορτολόγιο του μήνα.
1. Βασίλειος, 6. Θεοφάνης, Ιορδάνης, Φώτης, Φωτεινή, 7. Ιωάννης, Πρόδρομος, 11. Θεοδόσιος, 12. Τατιανή, 14. Αγνή, 17. Αντώνιος, 18. Αθανάσιος, 20. Ευθύμιος, 22. Τιμόθεος, Αναστάσιος, 24. Ξένης, 25. Γρηγόριος, Μαργαρίτα, 26. Ξενοφών. 30. Των Τριών Ιεραρχών.

* Οικολογικές εργασίες.
Ανθοκομία.

Προσοχή στα κυκλάμινα που αρχίζουν να ανθίζουν. Φυτεύουμε γαρίφαλα και καμπανούλες με καταβολάδες. Καθαρίζουμε τα λουλούδια από τα ξερά. Φυτεύουμε γαζίες όταν οι μέρες είναι καλές και σε σπορεία μοσχεύματα χρυσανθέμων.
Προφυλάσσουμε από το κρύο όλα τα λουλούδια και πιο πολύ τις μπιγόνιες. Φυτεύουμε επίσης πασχαλιές και τριανταφυλλιές.

Λαχανοκομία.

Σπέρνουμε ραδίκια, σινάπι και φυτεύουμε φράουλες. Μαζεύουμε κουνουπίδι, αγκινάρες, λάχανα, καρότα και σέλινα. Περιποιούμαστε το λαχανόκηπο για λαχανικά (πρώιμα).
Αν υπάρχει θερμοσπορείο σπέρνουμε αγγούρια, ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες.

* Φρούτα, λαχανικά και ψάρια του μήνα.
Αβοκάντο, αχλάδια, λεμόνια, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια, αγκινάρες, αντίδια, βρούβες, καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο, κρεμμύδι, λάχανο, μάραθος, μαρούλια, πατάτες, παντζάρια, πράσα, ραδίκια, σέλινο, σπανάκι, τσουκνίδες.

Λαβράκι, γόπα, τσιπούρα, σαργός, κουτσομούρα, μπαρμπούνι, σφυρίδα, βραστόψαρο, γλώσσα, λυθρίνι, ροφός, σκορπίνα, συναγρίδα, μαρίδα, χειλού, καλαμάρι, χταπόδι, στρείδια, μύδια.

Πηγή: i-diadromi.gr




00 inkefalonia general ad 300X250