Οι πορνοστάρ είναι πιο αισιόδοξες από τις άλλες γυναίκες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 19:51

Οι πορνοστάρ είναι πιο αισιόδοξες από τις άλλες γυναίκες

Έχουν οι πορνοστάρ χαμηλή αυτοεκτίμηση; Έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στα παιδικά τους χρόνια και αναγκάζονται να εργαστούν στην βιομηχανία του πορνό; Έχουν "παίσει" στα ναρκωτικά και έχουν ανάγκη το εύκολο χρήμα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους; Αυτές είναι ορισμένες από τις ερωτήσεις που αφορούν τις γυναίκες που εργάζονται στην βιομηχανία πορνό.

Μια έκθεση στο περιοδικό Journal of Sex Research με τίτλο "Ηθοποιοί Πορνογραφίας: Μια Αξιολόγηση της Υπόθεσης των "Κατεστραμμένων Προϊόντων" έρχεται να τα γκρεμίσει όλα αυτά τα στερεότυπα τονίζοντας ότι και αυτές οι πορνοστάρ πιθανό να έχουν τα ίδια ψυχολογικά προβλήματα με οποιανδήποτε άλλη κοπέλα!

Στην πραγματικότητα, εκείνοι που ανακάλυψαν τη βιομηχανία πορνό είχαν μια πιο θετική προοπτική στη ζωή με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο κολακευτικές απόψεις σχετικά με την εικόνα του σώματός τους.

Αυτό ισχυρίζονται ερευνητές του Pennsylvania's Shippensburg University οι οποίοι αναφέρουν "Οι ηθοποιοί πορνό έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης, θετικά συναισθήματα, κοινωνική υποστήριξη, σεξουαλική ικανοποίηση σε σύγκριση με την άλλες ομάδες ανθρώπων".

Οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία που να υποστηρίζουν την "υπόθεση των κατεστραμμένων εμπορευμάτων" σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι αυτοί έχουν χαρακτηριστικά ενός τοξικομανούς, φτωχού, απελπισμένου και θύματος σεξουαλικής κακοποίησης.

"Τα στερεότυπα επισημοποιούνται για να καταδικάσουν το κλάδο και να δικαιολογήσουν τις πολιτικές απόψεις σχετικά με την πορνογραφία" καταλήγει η έκθεση.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν 177 πορνοστάρ ηλικίας 18 έως 50 με άλλες γυναίκες της ίδιας ηλικίας. Σχεδόν το 70% είπαν ότι είχαν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή σε σύγκριση με το 33% των άλλων γυναικών.

Πηγή: news247.gr