Τα superfruits κάνουν φέτος τη διαφορά στο ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 13:03

Τα superfruits κάνουν φέτος τη διαφορά στο ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!

Τα superfruits κάνουν φέτος τη διαφορά στο ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!

Η κουζίνα των “υπερ-τροφών”...

Ο όρος “superfruits” (δηλαδή υπερ-φρούτα) όπως και ο όρος “superfoods” (δηλαδή υπερ-τροφές) έχει πλέον καθιερωθεί και ορίζει μια νέα ομάδα υπερ-γευστικών, υπερ-πολίτιμων και κυρίως υπερ-υγιεινών τροφών που ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό διατροφολόγιο όλων μας !

Μπορεί να μην υπάρχει ένα συγκεκριμένο γνώρισμα που να χαρακτηρίζει όλες αυτές τις υπερ-τροφές, αλλά ο όρος φαίνεται να έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις και να έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη ... καθιερώνοντας έτσι ένα νέο trend στο χώρο της υγιεινής διατροφής και της διαιτολογίας.

Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες κάθε σωματικού βάρους και διάπλασης, ακολουθούν αυτή τη νέα μόδα και αναζητούν τρόπους να εντάσσουν όλες αυτές τις υπερ-τροφές στη διατροφή τους, γεγονός που άνοιξε και νέους ορίζοντες και στον χώρο της μαγειρικής και φυσικά της ζαχαροπλαστικής. Πλέον τα πιάτα (αλμυρά ή γλυκά) δημιουργούνται με κύριο γνώμονα την υγεία ... χωρίς όμως να υστερούν σε γεύση, άρωμα και υφή ! Τα πιάτα γίνονται πιο “διατροφικά σωστά δομημένα” και περιέχουν περισσότερα πολύτιμα συστατικά και βιταμίνες από την προηγούμενη μαγειρική τάση που πλεονεκτούσε σε λιπαρά και παχυντικές ύλες που πρόσθεταν μόνο θερμίδες και βάρος στον οργανισμό !

Ένας χυμός ... δεκάδες οφέλη !!!

Ένας φυσικός χυμός με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με ξηρούς καρπούς, με γιαούρτι και φρέσκο γάλα μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό ξεκίνημα της ημέρας και να ευνοήσει την προσπάθειά σου για απώλεια βάρους και αδυνάτισμα !

Μπορεί ένα τέτοιο πρωινό να φαντάζει “θερμιδική βόμβα” μπροστά στον απλό καφέ που συνηθίζεις εσύ για να ξεκινάς την ημέρα σου, αλλά τα οφέλη ενός τέτοιου πρωινού είναι πραγματικά τεράστια !!!

Το καλό πρωινό γεύμα εκτός από το γεγονός ότι εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, έχει και ένα ακόμα πολύτιμο πλεονέκτημα ... ότι χαρίζει έντονο αίσθημα κορεσμού και αποτρέπει το τσιμπολόγημα και την κατανάλωση junk food και άλλων ανθυγιεινών και παχυντικών snacks κατά τη διάρκεια της ημέρας ! ... Και μη μου πείτε ότι δεν είστε από αυτούς που στο γραφείο θα φάνε μια σοκολάτα, ένα κρουασάν, ένα donut ή ακόμα και μπισκοτάκια - κρακεράκια και άλλα μικρά βουτήματα κάθε είδους για να κόψετε την πείνα ή και την πλήξη σας ... !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Για να διατηρεί ο χυμός σας όλα (ή έστω τα περισσότερα) θρεπτικά συστατικά του, φροντίστε να βάζετε ολόκληρα τα φρούτα (όπου αυτό είναι εφικτό φυσικά) και όχι ξεφλουδισμένα, και επίσης φροντίστε να τον πίνετε αμέσως μετά την παρασκευή του που διατηρεί όλες τις πολύτιμες βιταμίνες του και τα απαραίτητα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά του !

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΣΕΡΩΝ ΦΡΕΣΚΩΝ & ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΧΥΜΩΝ

Νο 1 : χυμός καρότο – πορτοκάλι – ginger

Νο 2 : χυμός πράσινο μήλο – αγγούρι – ginger

Νο 3 : χυμός πεπόνι – grapefruit

No 4 : χυμός καρότο – grapefruit – μαϊντανός

Νο 5 : χυμός φρούτα του δάσους – γάλα αμυγδάλου

Νο 6 : χυμός ανανάς – καρπούζι – μήλο

Νο 7 : χυμός μπανάνα – αχλάδι

Νο 8 : χυμός μήλο – αγγούρι – σέλερι

Νο 9 : χυμός μπανάνα – γάλα αμυγδάλου – παπαρουνόσπορος

Νο 10 : χυμός kale – πράσινο μήλο – αγγούρι

Εμείς σας δίνουμε ενδεικτικά μερικούς εκπληκτικούς γευστικούς συνδυασμούς φρέσκων χυμών που ευνοούν την ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ & ΠΟΝΤΩΝ και σας αφήνουμε να ανακαλύψετε μόνοι σας τους δικούς σας αγαπημένους...

Πηγή: health-fitness.gr

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250