Τι δεν πρέπει να φοράτε ποτέ σε ένα αεροπλάνο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 18:00

Τι δεν πρέπει να φοράτε ποτέ σε ένα αεροπλάνο

Ένα ταξίδι με αεροπλάνο για να είναι ευχάριστο, πρέπει να είναι και άνετο. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν κάποια απαγορευμένα πράγματα που δεν πρέπει να φοράτε κατά την διάρκειά του, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε όση περισσότερη άνεση είναι δυνατή. Δείτε, λοιπόν, τι πρέπει να αποφύγετε έτσι ώστε να έχετε ένα ταξίδι χωρίς απρόοπτα.

Εφαρμοστά ρούχα

Αποφύγετε τα στενά ρούχα για ένα ταξίδι με αεροπλάνο, καθώς περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που σε συνδυασμό και με ποικίλους άλλους παράγοντες μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θρόμβωση. Αντιθέτως, επιλέξτε ρούχα σε φαρδιές και άνετες γραμμές που θα επιτρέπουν στο σώμα σας να «αναπνέει» και θα σας εξασφαλίζουν, ταυτόχρονα, περισσότερη άνεση.

Ψηλοτάκουνα παπούτσια

Η άνεση είναι το Α και το Ω για την διάρκεια ενός ταξιδιού, πόσο μάλλον αεροπορικού, κάτι που τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν ενισχύουν και πολύ. Εκτός του ότι με το που φτάσετε στον προορισμό σας τα πόδια σας θα πονάνε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο κάποιας έκτακτης ανάγκης μέσα στο αεροπλάνο και πόση ευκολία κινήσεων θα έχετε πάνω σε ψηλοτάκουνες γόβες. Αθλητικά, φλατ ακόμη και σαγιονάρες ενδείκνυνται για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ εξοικονομούν και χώρο στη βαλίτσα σας.

Έντονα αρώματα

Όσο ωραία κι αν αισθάνεστε φορώντας το αγαπημένο σας άρωμα, σκεφτείτε ότι αυτό στον κλειστό χώρο του αεροπλάνου και με τόσο κόσμο ολόγυρά σας δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Αποφύγετε τις έντονες μυρωδιές, λοιπόν, κι αν γίνεται μην φορέσετε καθόλου από το άρωμά σας, καθώς εκτός του ότι θα προκαλέσετε δυσαρέσκεια στους συνεπιβάτες σας μπορεί και εσείς οι ίδιοι να νιώσετε ναυτία.

Χοντρά ρούχα

Αν κρυώνετε και θέλετε να είστε ζεστά ντυμένοι προτιμήσετε να το κάνετε σε επίπεδα, φορώντας ρούχα δηλαδή το ένα πάνω από το άλλο. Κάτι που σας δίνει την δυνατότητα αν ζεσταθείτε να βγάλετε κάποιο από αυτά. Στην περίπτωση που επιλέξετε ένα πολύ ζεστό και χοντρό πουλόβερ κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να γίνει και έτσι θα βρεθείτε χωρίς εναλλακτική, νιώθοντας αρκετά δυσάρεστα.