Κουνέλι κοκκινιστό από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 12:08

Κουνέλι κοκκινιστό από την Σία Λαδά

Συνταγή

Υλικά:

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια

3-4 ντομάτες

2 λεμόνια

1 κ.σ. πελτέ, αλάτι, πιπέρι

1 ξύλο κανέλας

1 ποτηράκι του κρασιού κρασί

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

φλούδα ενός πορτοκαλιού και τον χυμό του

λάδι

6-7 σκελίδες σκόρδο

λίγη ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κουνέλι μας από βραδύς σε ξύδι αραιωμένο με νερό ώστε να να το καλύπτει.

Ξεπλένουμε τις μερίδες στραγγίζουμε και ροδοκοκκινίζουμε ελαφρώς στο τηγάνι.

Στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε το λάδι και τις μερίδες από το κουνέλι, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουμε το φαγητό μας για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά ή στην χύτρα για 30’ και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών ώστε να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε φυσικά με πατατούλες τηγανιτές.

Καλή απόλαυση!