Η Mercedes-Benz διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα SUV - 8+1 διαφορετικές προτάσεις, από την σπορ GLA μέχρι τη θρυλική G-Class και την ηλεκτρική EQC

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 09:54

Η Mercedes-Benz διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα SUV - 8+1 διαφορετικές προτάσεις, από την σπορ GLA μέχρι τη θρυλική G-Class και την ηλεκτρική EQC

Η Mercedes-Benz διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα SUV

8+1 διαφορετικές προτάσεις, από την σπορ GLA μέχρι τη θρυλική G-Class και την ηλεκτρική EQC

Η Mercedes-Benz γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμική των SUV και την εκμεταλλεύεται στο έπακρο έχοντας όχι ένα ή δυο αλλά 9 διαφορετικές προτάσεις στη γκάμα της! Αρχής γενομένης με την GLA, την crossover εκδοχή της οικογένειας των compact μοντέλων της, η οποία διακρίνεται για τη δυναμική της εμφάνιση και την πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel. Η Mercedes-Benz GLA είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας, πετυχαίνοντας το 2018 να είναι στο TOP 5 των πωλήσεων της κατηγορίας της!

Η ολοκαίνουρια προσθήκη στη γκάμα είναι η GLB, η οποία τοποθετείται ανάμεσα στις GLA και GLC. Βασικό της προτέρημα είναι οι μεγάλοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές, έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα να παραγγελθεί και με 7θέσιο εσωτερικό. Τα δύο έξτρα καθίσματα στην τρίτη σειρά μπορούν, σύμφωνα με την εταιρία, να φιλοξενήσουν παιδιά ή ενήλικες με ύψος έως 1.68 m. Η Mercedes-Benz GLB θα παράγεται στο Μεξικό. Οι παραγγελίες στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται προς τα τέλη του 2019.

Η GLC είναι ουσιαστικά ο συνεχιστής της GLK. Είναι αντιμέτωπη με τα BMW X3 και Audi Q5 σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου μοντέλου στον κόσμο στην κατηγορία των πολυτελών SUV. Φέτος δέχτηκε ανανέωση με μικρές αισθητικές παρεμβάσεις και εμπλουτίστηκε με πλήθος από νέες τεχνολογίες, Ανάμεσά τους και το infotainment MBUX που αναβαθμίζει την επικοινωνία και τη διασύνδεση του χρήστη με το αυτοκίνητο. Facelift δέχθηκε και η GLC Coupe, η σπορ εκδοχή που παντρεύει τις δυνατότητες των SUV με τη σχεδίαση των κουπέ. Τέλος, η γκάμα της GLC πρόκειται να αποκτήσει σύντομα και μια νέα Plug-in Hybrid έκδοση. Όπως έχει δηλώσει άλλωστε, μέχρι το 2020 η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει 20 plug in υβριδικά μοντέλα.

Η GLE είναι διάδοχος της M-Class (ML) και στα τέλη του 2018 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά της, αντίθετα με τη GLE Coupe που ακόμη διατίθεται στην 1η της γενιά. Νέα εξωτερική εμφάνιση, μεγαλύτεροι εσωτερικοί χώροι, πλουσιότερος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας και φυσικά το infotainment MBUX είναι μερικά από τα στοιχεία του νέου μοντέλου. Ανάμεσα στα καινούρια συστήματα είναι και το E-Active Body Control, ένα 48βολτο σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης που επιτρέπει στον οδηγό και στο αυτοκίνητο να ελέγχουν αυτόνομα το ύψος της αερανάρτησης κάθε τροχού ξεχωριστά. Στα μέσα του 2019 προστέθηκε στη γκάμα και η κορυφαία έκδοση Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ με 6κύλινδρο σε σειρά 3λιτρο twin-turbo κινητήρα που συνοδεύεται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Η απόδοση του μοτέρ φτάνει τα 435 PS και 520 Nm ροπής, με το υβριδικό σύστημα να προσφέρει επιπλέον 25 ίππους και 250 Nm ροπής για λίγα δευτερόλεπτα, όταν είναι απαραίτητο.

Ολοκαίνουρια είναι και η GLS, η ναυαρχίδα των SUV της Mercedes-Benz. Διαθέτει κομψότερη εμφάνιση, μεγαλύτερους χώρους με δυνατότητα επιλογής εσωτερικού με 6 ή 7 θέσεις και πλουσιοπάροχες ανέσεις για τον οδηγό και όλους τους επιβάτες. Ντεμπούτο στη GLS κάνει και ο νέος 4λιτρος V8 (GLS 580) που αποδίδει 489 hp και 700 Nm ροπής συν άλλα 22 hp και 250 Nm από το ήπιο 48βολτο υβριδικό σύστημα EQ Boost. Εκτός από την ενεργή ανάρτηση E-ACTIVE BODY CONTROL που προέρχεται από τη GLE, η GLS λανσάρει και τη λειτουργία Carwash που ετοιμάζει αυτόματα το όχημα για πλύσιμο σε πλυντήριο κλείνοντας τα παράθυρα, τους καθρέπτες, την ηλιοροφή και τους αισθητήρες βροχής, γυρίζοντας τον αέρα του κλιματισμού στην ανακύκλωση και ανοίγοντας την εμπρός κάμερα για να βοηθήσει τον οδηγό στις μανούβρες.

Αν η GLS είναι η ναυαρχίδα, η G-Class είναι η επιτομή των SUV της Mercedes-Benz. Το αυθεντικό 4x4 που διατηρεί την ίδια ακριβώς εμφάνιση αλλά εξελίσσεται τεχνολογικά στα 40+ χρόνια ιστορίας του! Συνεχίζει βέβαια να βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, να έχει τετρακίνηση με τρία μπλοκέ διαφορικά και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων, έτσι ώστε να προσφέρει κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Φυσικά, η ασφάλεια και οι ανέσεις ακολουθούν τα σύγχρονα πρότυπα της Mercedes-Benz.

SUV είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της γερμανικής μάρκας. Η EQC λανσάρει τη νέα γκάμα ηλεκτρικών Mercedes-EQ και από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται ανάμεσα στις GLC και GLE. Διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου στο πάτωμα που εξασφαλίζουν αυτονομία κίνησης 450 χλμ με μία πλήρη φόρτιση, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 408 ίππους και υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,1’’. Η Mercedes EQC διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή από 79.360 ευρώ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ