Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 12:09

Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο από την Σία Λαδά

Συνταγή

Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι

1 κρεμμύδι, λάδι, αλάτι, πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, 3 ποτηράκια του κρασιού κριθαράκι

1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο

2 ντομάτες τριμμένες, 2 κ.σ ντοματοπολτό

2 κ.γ ζάχαρη, λίγη κανέλα

τριμμένο κεφαλοτύρι

 

Εκτέλεση:

Αφού πλένουμε το κρέας μας στο στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο λάδι με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και από τι δύο μεριές.

Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλατοπίπερο, την ντομάτα τον πελτέ, την ζάχαρη και την κανέλα, κλείνουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να σιγοβράζει το φαγητό μας.

Αφού είναι έτοιμο το κρέας, όπως είναι αδειάζουμε την κατσαρόλα μέσα σε ταψάκι ή γάστρα, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και προσθέτουμε το κριθαράκι, σκεπάζουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 με 2 ώρες.

Στην μιάμιση ώρα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη έως ότου απορροφηθεί το ζουμάκι στο φαγητό μας, να μείνει δηλαδή με το λαδάκι του.

Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Μπορούμε αντί για μοσχαράκι να το ετοιμάσουμε και με αρνάκι

Καλή όρεξη!




00 inkefalonia general ad 300X250