Ένα παγκόσμιο γεγονός στην Κεφαλονιά!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 10:35

Ένα παγκόσμιο γεγονός στην Κεφαλονιά!

Ένα Γαλλικό γαστρονομικό γεγονός που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια!

 Η Alliance Française του Αργοστολίου σαν σκοπό έχει να προάγει και να συμμετέχει στα πολιτιστικά γεγονότα που έχουν σχέση με τον Γαλλικό πολιτισμό και κουλτούρα. Μεταξύ άλλων και το“Gout de France” στο οποίο με χαρά είδαμε ότι κάποιες επιχειρήσεις συμμετέχουν.

Ένα Γαλλικό γαστρονομικό γεγονός που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια σε όλο τον κόσμο ! Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τον σεφ Alain DUCASSE πρότεινε να κάνει γνωστή αυτή τη γαλλική παράδοση παγκοσμίως, σε συνεργασία με τις γαλλικές πρεσβείες.

(https://gr.ambafrance.org/-Gout-de-Good-France-2019-)

Αυτή είναι η πέμπτη έκδοση της εκδήλωσης «Γεύση της Γαλλίας» για να γιορτασθεί η άνοιξη με την εαρινή ισημερία στις 21 Μαρτίου και ειδικά
«το Γαλλικό γαστρονομικό γεύμα» που αποτελεί από το 2010 παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.
Στην Ευρώπη η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα όσον αφορά τις συμμετοχές της μετά την Πολωνία.

Και φέτος για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά!

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, πρέπει να προτείνουν ένα "γαλλικό γαστρονομικό μενού" με απεριτίφ, ορεκτικό, κύριο πιάτο, πιατέλα τυριού και επιδόρπιο.Το γεύμα να συνοδεύεται με κρασιά που ταιριάζουν αρμονικά με τα πιάτα και θα παρουσιάζονται όσο είναι εφικτό σε γαλλική ατμόσφαιρα.

Πρώτη φορά στο νησί μας οργανώθηκε από το εστιατόριο ΟΙΝΟΨ.

Με αυτά τα κριτήρια οι ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου ΟΙΝΟΨ αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός και ο σεφ του εστιατορίου Alushaj Klaudjo συνέθεσε ένα γαστρονομικό μενού:

- Ένα χειμωνιάτικο ορεκτικό από την περιοχή της Γαλλίας Seine et Marne,
- Τα κύρια πιάτα “ Μοσχάρι Βουργουνδίας” και η “Γλώσσα Menier” μια συνταγή που είχε εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τον Louis 14.
- Η πιατέλα με τυριά για να δοκιμαστούν διάφορα γαλλικά terroirs
- Το επιδόρπιο από τη Βοσκοπούλα με millefeuille και κρέμα pâtisserie φράουλας είναι χαρακτηριστικό δείγμα Γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

Οι προτάσεις κρασιού από τον sommelier του εστιατορίου Διονύση Θωμάτου με ευχάριστες επιλογές από Κεφαλονιά και Γαλλία.

Το εστιατόριο ΟΙΝΟΨ οργάνωσε την περασμένη Πέμπτη με επιτυχία μια ωραία βραδιά όπου γύρω από ένα τραπέζι πήραμε μια γεύση από την Γαλλική γαστρονομική κουλτούρα σε ωραία ατμόσφαιρα και με γαλλική μουσική επένδυση.

Η Alliance Française του Αργοστολίου συμμετείχε με μεγάλη χαρά σε αυτή την «γαστρονομική ξενάγηση της Γαλλίας» για την οποία ευχαριστούμε θερμά την επιχείρηση.

Να ενημερώσουμε ότι και άλλα εστιατόρια στην Κεφαλονιά θα παρουσιάσουν κάτι ανάλογο για την «Γεύση της Γαλλίας». Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους Κεφαλλονίτες να συμμετάσχουν σε αυτό το γευστικό ταξίδι.

Μην ξεχνάμε ότι η γαστρονομία αποτελεί την διεθνή γλώσσα με την οποία έρχονται σε επαφή, διαφορετικές κουλτούρες.

Αυτή είναι και η πραγματική σημασία του "γαλλικού γαστρονομικού γεύματος"

datauri filePH00 TITREPH002PH003PH004PH005PH006PH007PH008PH01