Κουνουπίδι γιαχνί

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 13:29

Κουνουπίδι γιαχνί

Απολαύστε το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί με ρύζι ή μόνο του για ένα πιο ελαφρύ γεύμα

Υλικά Συνταγής

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό κουνουπίδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 400 γραμ. ντοματάκια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
 Εκτέλεση

Για το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί, καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.

Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Το φαγητό τρώγεται σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα με φέτα και τραγανό ψωμί ή σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι.

www.argiro.gr