Γιατί αξίζει να επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 09:29

Γιατί αξίζει να επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο

Τα ελληνικά e-shops έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των χρηστών που διαμένουν στην Ελλάδα, με τον ρυθμό ανάπτυξης για το εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο να σημειώνει αύξηση 15 - 20% το 2018!

Η εισχώρηση του Ίντερνετ στη σύγχρονη καθημερινή ζωή σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διαφημιση adwords καταφέρνουν να επιφέρουν αύξηση στις ηλεκτρονικές αγορές.

Σύμφωνα λοιπόν, με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) και του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώθηκε επίσης αύξηση κατά 35% των online αγοραστών πραγματοποιούν ψηφιακά 1 στις 2 συνολικές τους αγορές (από 31% το 2017).

Επομένως, αν σκέφτεστε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο, καλό είναι να προχωρήσετε άμεσα στη δημιουργία επαγγελματικής ιστοσελίδας ή e-shop.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ή φυσική επιχείρηση;

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα μοιάζουν να πηγαίνουν «κόντρα» στη δυσχερή οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Πλέον οι Έλληνες καταναλωτές πραγματοποιούν 1 ηλεκτρονική αγορά ανά 2 αγορές, διότι το ψηφιακό εμπόριο προσφέρει καλύτερες τιμές σύμφωνα με τη γνώμη του 73% των χρηστών που μετείχαν στην έρευνα.

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να επενδύσετε σε μια ηλεκτρονική επιχείρηση πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών είναι οι εξής:

Το ηλεκτρονικό κατάστημα:

  • είναι «ανοιχτό» στην παγκόσμια αγορά και όχι μόνο στην τοπική
  • εξυπηρετεί τους πελάτες 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα
  • δεν απαιτεί από τον επιχειρηματία να διαθέτει ή να ενοικιάζει φυσικό χώρο
  • είναι δυνατό να ανανεωθεί χωρίς κόπο και σε ελάχιστο χρόνο
  • γνωστοποιεί προσφορές και εκπτώσεις στους ενδιαφερόμενους με ταχύτητα.

Τι πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε

Το κεφάλαιο είναι το πρώτο πράγμα που απασχολεί κάποιον δυνητικό επιχειρηματία. Στο Διαδίκτυο όμως, δεν αποτελεί προϋπόθεση να διαθέτετε πολλά χρήματα για να ασκήσετε τη δραστηριότητά σας μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Απαραίτητο είναι να έχετε στρατηγικό όραμα και όρεξη για δουλειά.

Τι πρέπει να κάνετε προτού ξεκινήσετε την επαγγελματικής σας δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.

Διατυπώστε την επιχειρηματική σας ιδέα

Είναι κοινός τόπος πως η σύλληψη μιας ιδέας σας είναι εξίσου σημαντική με τη διατύπωσή της. Καταγράψτε λοιπόν, ποια προϊόντα ή υπηρεσίες σκοπεύετε να διαθέσετε στο εμπόριο και σε ποιες αγορές πρόκειται να απευθυνθείτε.

Δημιουργήστε επιχειρηματικό σχέδιο

Είναι σημαντικό να εκπονήσετε ένα πλάνο της επιχειρηματικής ιδέας στην πραγματική αγορά. Καταγράψτε τους τρόπους προώθησης και προβολής της ηλεκτρονικής σας επιχείρησης και υπολογίστε το κόστος της επένδυσης.

Βρείτε τον ιδανικό συνεργάτη ΙΤ

Αξιόπιστη καθοδήγηση σίγουρα θα χρειαστείτε στα πρώτα σας βήματα. Με την επιλογή ενός συνεργάτη ΙΤ θα καταφέρετε να κατανοήσετε τις δυνατότητες που θα έχει το e-shop σας ώστε να καθοριστεί το ύψος της οικονομικής επένδυσης.

Ξεκινήστε από την αρχή με δυναμισμό

Η στιγμή για τη λειτουργία της επιχείρησης έχει φτάσει μετά από τις ενέργειες που έχουν περιγραφεί στο επιχειρηματικό σχέδιο. Είναι σημαντικό να επενδύσετε στην ηλεκτρονική διαφημιστική προβολή, αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία του digital marketing.




00 inkefalonia general ad 300X250