Έρευνα αποκάλυψε τον απλό και ανέξοδο τρόπο να εξαφανίσετε τα βακτήρια του σπιτιού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 11:29

Έρευνα αποκάλυψε τον απλό και ανέξοδο τρόπο να εξαφανίσετε τα βακτήρια του σπιτιού

Χιλιάδες βακτήρια και μύκητες φιλοξενεί η ταπεινή σκόνη που μαζεύεται σε ένα τυπικό σπίτι.

Η σκόνη που αιωρείται στο εσωτερικό των σπιτιών περιέχει κατά μέσο όρο 9.000 διαφορετικά είδη μικροβίων, αναφέρουν έρευνες. 

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες οι μικροοργανισμοί αυτοί τρυπώνουν στο σπίτι μας, μέσω των ανοιχτών παραθύρων και πορτών ή τους κουβαλούν οι άνθρωποι στα ρούχα και στα παπούτσια τους.

Οι έρευνες έδειξαν ότι κατά μέσο όρο κάθε σπίτι περιέχει πάνω από 5.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων και περίπου 2.000 είδη μυκήτων. 

Είναι γνωστό ότι τα μικρόβια και τα βακτήρια είναι η αιτία για πολλές ασθένειες και όλοι μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα αποφύγουμε. Καθαρίζουμε το χώρο μας, πλένουμε συχνά τα χέρια μας, απολυμαίνουμε ό,τι θεωρούμε πολύ βρώμικο. Οι ερευνητές ωστόσο βρήκαν τον πιο απλό και ανέξοδο τρόπο για να εξαφανίσετε τα βακτήρια της οικιακής σκόνης. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας, το ηλιακό φως μπορεί να μειώσει τον αριθμό των βακτηρίων που βρίσκονται στο σπίτι μας.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα βακτήρια που επηρεάζονται περισσότερο είναι αυτά που βρίσκονται στη σκόνη και συνδέονται με μία σειρά παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος.

Αφήνοντας το φως του ήλιου να περάσει μέσα από τα παράθυρά σαςπεθαίνουν ορισμένα από τα βακτήρια που ζουν στη σκόνη του σπιτιού, διαπίστωσαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Όρεγκον, με επικεφαλής τον Δρ. Ashkaan Fahimipour.

Το ηλιακό φως προσφέρει οφέλη στην υγεία, ενώ αντίθετα τα σκοτεινά δωμάτια έχουν τα περισσότερα βακτήρια και αναπαράγονται. 

Το ηλιακό φως επηρεάζει την ποιότητα του αέρα και «σκοτώνει» τα βακτήρια της οικιακής σκόνης. 

Καθαρός αέρας και ηλιακό φως​ είναι τα «όπλα» σας για τα βακτήρια του σπιτιού. 

bovary.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ