Αντιμετωπίστε το πρόβλημα του σκόρου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 19:33

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα του σκόρου

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα ρούχαΔεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βγάζεις τα χειμωνιάτικα ρούχα και να τα βρίσκεις σκοροφαγωμένα. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, για να κρατήσουμε το σκόρο μακριά;

- Φροντίζουμε να πλένουμε (ή να πηγαίνουμε στο καθαριστήριο) τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσουμε. Τα βρόμικα ρούχα είναι γεμάτα βακτήρια με τα οποία τρέφονται οι προνύμφες του σκόρου όταν εκκολάπτονται.

- Διατηρούμε πάντα καθαρές τις ντουλάπες και τα συρτάρια. Ειδικά στις αλλαγές σεζόν η γενική καθαριότητα κρίνεται απαραίτητη και μέσα στις ντουλάπες.

- Αν εντοπίσουμε τρύπες από σκόρο σ' ένα ρούχο, το πλένουμε αμέσως (ή το στέλνουμε στο καθαριστήριο) ή, το βάζουμε για τρεις μέρες σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη για να σκοτώσουμε τον σκόρο.

- Βάζουμε στις ντουλάπες απωθητικά σκόρου ή φυσικά σκοροκτόνα, όπως κομμάτια ξύλου κέδρου, σακουλάκια με λεβάντα ή φλούδες λεμονιού.

Αποξηραίνουμε τις φλούδες λεμονιού και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μικρά δοχεία μέσα στις ντουλάπες και στην αποθήκη.

Αν θέλετε να γλιτώσετε από το πρόβλημα του σκόρου στα μάλλινά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό λεβάντας και σανταλόξυλου, είτε με την χρήση των αιθέριων ελαίων, είτε με την χρήση αποξηραμένης λεβάντας μέσα σε λινά σακουλάκια ή και μερικών κομματιών σανταλόξυλου μέσα στην ντουλάπα και τα συρτάρια.

Πηγή: omorfamystika.gr