Ο άνδρας που ξεγέλασε τη Ryanair - Έκανε το παλτό του «βαλίτσα» και γλίτωσε τη χρέωση (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 13:10

Ο άνδρας που ξεγέλασε τη Ryanair - Έκανε το παλτό του «βαλίτσα» και γλίτωσε τη χρέωση (εικόνες)

Μόλις έμαθε αυτός ο Βρετανός πως η Ryanair χρεώνει έξτρα τις αποσκευές 10 κιλών, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πρότινος, αποφάσισε να την... εκδικηθεί.

Ο λόγος για τον Λι Σεμίνο, ο οποίος αποφάσισε να κάνει το παλτό του βαλίτσα και να ξεγελάσει την αεροπορική εταιρεία.

Μαγνητοσκοπώντας την προσπάθειά του, ο Σεμίνο επιβιβάστηκε σε πτήση της Ryanair έχοντας ράψει ολόκληρη την γκαρνταρόμπα που ήθελε να πάρει μαζί του μέσα στο παλτό του.

Αυτός ο άνδρας ξεγέλασε την Ryanair και δεν πλήρωσε ποτέ χειραποσκευή.

Έτσι ο Σεμίνο δεν χρειάστηκε να πάρει κανένα σακίδιο μαζί του, καθώς, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, θα έπρεπε να δώσει 9 ευρώ για κάθε σακίδιο ή τσάντα που θα είχε μαζί του και ζυγίζει περισσότερο από 10 κιλά.

Ο Βρετανός έχει γίνει viral στο Facebook, ενώ πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον «άνθρωπο που κορόιδεψε τη Ryanair».

Κι αυτό γιατί αποφάσισε να εκδικηθεί την εταιρία για την νέα πολιτική της να χρεώσει έξτρα 9 ευρώ για κάθε σακίδιο.

«Ταξιδεύω συνέχεια με τη Ryanair, γιατί προσφέρει φτηνά εισιτήρια για σημαντικούς προορισμούς. Επειδή ταξιδεύω τόσο συχνά, ξέρω τα πάντα για τις χρεώσεις των αποσκευών και πάντα καταφέρνω να μεταφέρω τα ρούχα μου στη χειραποσκευή», δήλωσε στην Daily Mail.

«Είχα ένα παλιό πανωφόρι στο σπίτι και σκέφτηκα να ρωτήσω τι μπορούν να κάνουν οι ντόπιοι μόδιστροι», λέει για την ιδέα του να κάνει τσέπες στο παλτό του.

«Έτσι βρήκα έναν φίλο ράφτη, που το έφτιαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρά το περιεχόμενο μιας μικρής βαλίτσας», πρόσθεσε. Ο ράφτης έφτιαξε οκτώ χωρίσματα μέσα στο παλτό, τα οποία μπορούσαν να υποδεχθούν πλήθος ρούχων και εσωρούχων. Σε μικρές πλαστικές σακούλες, πρόσθεσε ακόμα και την οδοντόβουρτσα, το σαπούνι και την οδοντόκρεμά του, όπως περιέγραψε ο Βρετανός.

Ο Βρετανός λοιπον πήγε στους ράφτες της γειτονιάς του και άνοιξε τσέπες στο παλτό του που δεν υπήρχαν.

Πάντως ο Σεμίνο παραδέχτηκε πως στην αρχή φοβόταν πως θα τον καταλάβουν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να μην πληρώσει καμία έξτρα χρέωση.

«Πίστευα ότι φαινόμουν γελοίος, αλλά τελικά κανείς δεν μπορούσε να το δει. Αν πρέπει να λείψεις για μία ή δύο ημέρες, γιατί να πληρώσεις την έξτρα χρέωση;», αναρωτήθηκε.

Ο Βρετανός, λοιπόν, που εμοιαζε σαν τσουβάλι πήγε έτσι στο αεροδρόμιο.

Εκπρόσωπος της Ryanair δεν άφησε ασχολίαστη την επιτυχία του Σεμίνο: «Χάρη στη δυνατότητα μεταφοράς δωρεάν αποσκευής έως και 40% μεγαλύτερης από ό,τι στο παρελθόν και στην φθηνή λύση των 9 ευρώ για αποσκευές βάρους έως 10 κιλά, οι πελάτες της Ryanair μπορούν να παίρνουν όσα χρειάζονται χωρίς να επιβιβάζονται στο αεροπλάνο σαν τη μασκότ των ελαστικών Michelin ή τον Τζόι από τα "Φιλαράκια"».

Και ναι... κατάφερε να πετάξει χωρίς κανένας να τον πάρει χαμπάρι ή να του κάνει παρατήρηση. Βέβαια μόλις η εταιρία το έμαθε δεν μπόρεσε να μην του απαντήσει ειρωνικά, λέγοντας πως μοιάζει με τη μασκότ των ελαστικών Michelin

Πηγή: iefimerida.gr