Χουχουλιάρικα Airbnb (πύργοι, τριγωνικά σπίτια, πετρόκτιστα) σε 5 φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ελλάδα, σαν ζωγραφιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 17:30

Χουχουλιάρικα Airbnb (πύργοι, τριγωνικά σπίτια, πετρόκτιστα) σε 5 φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ελλάδα, σαν ζωγραφιά

Το φθινόπωρο είναι εδώ για τα καλά, έδειξε τα δόντια του το περασμένο Σαββατοκύριακο και διέλυσε κάθε ελπίδα για παρατεταμένο καλοκαίρι. 

Λόγος για στενοχώρια όμως δεν υπάρχει μιας και το φθινόπωρο έχει τη δική του ομορφιά και σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για αποδράσεις σε μέρη διαφορετικά. 

Ναι, η θάλασσα και οι βουτιές τελείωσαν, αλλά η Ελλάδα προσφέρει ατελείωτες επιλογές και ως προς τους φθινοπωρινούς/χειμερινούς προορισμούς. 

Μοναχικά παραδοσιακά χωριά, δημοφιλείς μεγαλουπόλεις που σφύζουν από ζωή, καταπράσινοι προορισμοί «χωμένοι» στην φύση είναι οι τρεις βασικές κατηγορίες προορισμών για φθινοπωρινές αποδράσεις στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια καθώς ο τουρισμός αυξάνεται αλλά και η μόδα του Airbnb εξαπλώνεται, οι χειμερινοί αυτοί προορισμοί έχουν ανανεωθεί και έχουν αποκτήσει περισσότερες και πιο ιδιαίτερες επιλογές ως προς τα καταλύματα. 

Πολυτελή ξενοδοχεία, ζεστά πετρόχτιστα δωμάτια, ιδιαίτερες αγροικίες και μίνιμαλ σπίτια με τέλεια θέα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που υπάρχουν. 

Εμείς κάναμε την πρώτη μίνι έρευνα για τους φθινοπωρινούς προορισμούς και βρήκαμε τα πιο όμορφα και χουχουλιάρικα σπίτια Airbnb που σίγουρα δεν ήξερες καν πως υπάρχουν στην Ελλάδα.

Μία τρίγωνη καλύβα στα Τζουμέρκα

Είναι από τις πιο όμορφες περιοχές στα Ιωάννινα και κάθε του χωριό είναι πραγματικά ένα στολίδι της φύσης.

Σμιλεμένα τα περισσότερα σπίτια στην περιοχή με πέτρα, τα Τζουμέρκα είναι γνωστά για την άγρια, αυθεντική ομορφιά τους, τις επιβλητικές εκκλησίες τους, τα αρχοντικά σπίτια τους, τα γιεφύρια και τις περίτεχνες βρύσες με τα κρυστάλλινα νερά.

Αν θελήσεις να κάνεις μία εναλλακτική εκδρομή στα Τζουμέρκα, μπορείς να μείνει σε αυτό το τριγωνικό σπιτάκι το οποίο βρίσκεται στο χωριό Κτιστάδες και βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις για ράφτινγκ, πεζοπορία και ορειβασία.Αν θελήσεις να κάνεις μία εναλλακτική εκδρομή στα Τζουμέρκα, μπορείς να μείνει σε αυτό το τριγωνικό σπιτάκι το οποίο βρίσκεται στο χωριό Κτιστάδες και βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις για ράφτινγκ, πεζοπορία και ορειβασία.

Πιο γνωστά από όλα είναι τα χωριά Καλαρρύτες και Συρράκο, ενώ κάθε χωριό στα Τζουμέρκα είναι γεμάτο με «κρυφά» μονοπάτια που σε καλούν να εξερευνήσεις τις απότομες πλαγιές του.

Αν θελήσεις να κάνεις μία εναλλακτική εκδρομή στα Τζουμέρκα, μπορείς να μείνεις σε αυτό το τριγωνικό σπιτάκι το οποίο βρίσκεται στο χωριό Κτιστάδες και βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις για ράφτινγκ, πεζοπορία και ορειβασία.

Το σπίτι ονομάζεται ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΧΑΛΕΤ ΚΑΛΥΒΑΣ και το μόνο σίγουρο είναι πως εκεί θα γίνεις ένα με την φύση.Το σπίτι ονομάζεται ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΧΑΛΕΤ ΚΑΛΥΒΑΣ και το μόνο σίγουρο είναι πως εκεί θα γίνεις ένα με την φύση.

Το σπίτι ονομάζεται ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΧΑΛΕΤ ΚΑΛΥΒΑΣ και το μόνο σίγουρο είναι πως εκεί θα γίνεις ένα με την φύση.

Ένας πύργος στη Δημητσάνα Αρκαδίας

Από τα πέτρινα κοσμήματα των Ιωαννίνων, πάμε σε αυτά της Αρκαδίας, τα οποία δεν είναι άλλα από το χωριό Δημητσάνα και το χωριό Στεμνίτσα.

Αν θέλεις όμως να ζήσεις σε πύργο σαν βασιλιάς θα πρέπει να πας στη Δημητσάνα.

Υπάρχει ένας μοναδικός πύργο, ονόματι Xenios στο κέντρο του χωριού που πραγματικά θα σε μεταφέρει σε άλλη εποχή.Υπάρχει ένας μοναδικός πύργο, ονόματι Xenios στο κέντρο του χωριού που πραγματικά θα σε μεταφέρει σε άλλη εποχή.

Χτισμένη ανάμεσα στα βουνά, η Δημητσάνα ξεκινά να έχει πολύ κόσμο από τον Νοέμβρη και μετά, καθώς για όσους δεν το ξέρετε είναι ένας πολύ δημοφιλής φθινοπωρινός προορισμός.

Στην Δημητσάνα θα λατρέψεις να περπατήσεις στα λιθόστρωτα στενά της και να γευτείς τις παραδοσιακές γεύσεις της.

Η βιβλιοθήκη, το Μουσείο Υδροκίνησης, τα φαράγγια και τα μοναστήρια που θα δεις όσο κάνεις την βόλτα σου εκεί, σίγουρα θα σου τραβήξουν προσοχή κάνοντάς σε να θέλεις να τα επισκεφτείς.

Εχοντας ρομαντική κρεβατοκάμαρα, αλλά κουζίνα και διάδρομους που μοιάζουν με σπήλαιο το μόνο σίγουρο είναι πως θα ζήσεις μία αλλιώτικη εμπειρία.Εχοντας ρομαντική κρεβατοκάμαρα, αλλά κουζίνα και διάδρομους που μοιάζουν με σπήλαιο το μόνο σίγουρο είναι πως θα ζήσεις μία αλλιώτικη εμπειρία.

Όσο για το που θα μείνεις, υπάρχει ένας μοναδικός πύργος, ονόματι Xenios στο κέντρο του χωριού, που πραγματικά θα σε μεταφέρει σε άλλη εποχή.

Εχοντας ρομαντική κρεβατοκάμαρα, αλλά κουζίνα και διάδρομους που μοιάζουν με σπήλαιο το μόνο σίγουρο είναι πως θα ζήσεις μία αλλιώτικη εμπειρία.

Μία λουξ βίλα στη Ναύπακτο

Ακόμη ένας όμορφος φθινοπωρινό-χειμερινός προορισμός που συνδυάζει βουνό και θάλασσα είναι η Ναύπακτος.

Για εσάς που προτιμάτε να βλέπετε θάλασσα μόλις ξυπνάτε, ακόμη κι αν είναι φθινόπωρο ή χειμώνας, η παράθαλασσια πόλη είναι το ιδανικό χωριό.Για εσάς που προτιμάτε να βλέπετε θάλασσα μόλις ξυπνάτε, ακόμη κι αν είναι φθινόπωρο ή χειμώνας, η παράθαλασσια πόλη είναι το ιδανικό χωριό.

Το Ναύπλιο τα συνδυάζει όλα... και βουνό και θάλασσα και γραφική πλατεία και παραδοσιακά εστιατόρια για να δειπνήσεις.

Αν την επισκεφτείς μην ξεχάσεις να περάσεις και από το χωριό Ελατού, όπου μόνο και μόνο από το όνομά της καταλαβαίνει κάποιος πως το χωριό είναι μέσα στα έλατα και το πράσινο.

Οι χωμάτινοι δρόμοι που οδηγούν στο δάσος, ο ποταμός Κάκαβος και το ξωκλήσι του Αι Γιάννη είναι μόνο μερικά από τα μέρη που πρέπει να δεις αν πας στην Ελατού.

Μάλιστα αυτή η πολυτελής διώροφη βίλα, ονόματι Παραθάλασσο Βίλα Γ με θέα στην θάλασσα, πισίνα, αλλά και τζάκι στο εσωτερικό της θα σου προσφέρει μερικές ώρες απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας.Μάλιστα αυτή η πολυτελής διώροφη βίλα, ονόματι Παραθάλασσο Βίλα Γ με θέα στην θάλασσα, πισίνα, αλλά και τζάκι στο εσωτερικό της θα σου προσφέρει μερικές ώρες απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας.

Και αφού γυρίσεις τα πάντα και χορτάσεις από πράσινο και βουνό, αυτή η πολυτελής διώροφη βίλα, ονόματι Παραθάλασσο Βίλα Γ με θέα στην θάλασσα, πισίνα, αλλά και τζάκι στο εσωτερικό της θα σου προσφέρει μερικές ώρες απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας.

Ενα υπέροχο πετρόχτιστο στο Ζαγόρι

Οι επιλογές στα Ζαγοροχώρια είναι πάρα πολλές... Αρίστη, Πάπιγκο, Βίκος, Δίκορφο είναι μόνο μερικά από τα 47 χωριά στο Ζαγόρι που αξίζει να επισκεφτείς.

Ξενοδοχεία για να μείνει κανείς στα χωριά αυτά υπάρχουην πραγματικά πολλά.

Εμείς ψάχνοντας, μας άρεσε αυτό το σπίτι στο Ζαγόρι με το όνομα «Villa Zagori, Η κόκκινη κατοικία». 

Οι επιλογές άλλωστε στα Ζαγοροχώρια είναι πάρα πολλές... Αρίστη, Πάπιγκο, Βίκος, Δίκορφο είναι μόνο μερικά από τα 47 χωριά στο Ζαγόρι που αξίζει να επισκεφτείς.Οι επιλογές άλλωστε στα Ζαγοροχώρια είναι πάρα πολλές... Αρίστη, Πάπιγκο, Βίκος, Δίκορφο είναι μόνο μερικά από τα 47 χωριά στο Ζαγόρι που αξίζει να επισκεφτείς.

Βρίσκεται σε μια πλαγιά με θέα στο δάσος, είναι παραδοσιακό, ζεστό και μια επιλογή που σίγουρα θα σε βοηθήσει να εκπληρώσεις το στόχο σου που δεν είναι άλλος από το να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις. 

Αυτό το σπίτι όμως στην πλαγιά με την θέα στο πράσινο δάσος πάντως είναι ότι πρέπει για μία μεγάλη παρέα.Αυτό το σπίτι όμως στην πλαγιά με την θέα στο πράσινο δάσος πάντως είναι ότι πρέπει για μία μεγάλη παρέα.

Οπως διαβάζουμε έχει δύο επίπεδα (και δύο τζάκια) και είναι χτισμένο από πέτρα και ξύλο, ώστε να ζήσεις στο μέγιστο αυτή την βουκολική εμπειρία.

20 ξύλινες καλύβες στο Καρπενήσι

Ποιος είπε πως λέμε όχι στις εναλλακτικές διακοπές; Είναι σχετικά οικονομικοί, έχουν περισσότερο δράση και σου προσφέρουν μία διαφορετική αξέχαστη εμπειρία.

Το Καρπενήσι, λοιπόν, είναι ένα τέτοιος προορισμός για δύο λόγους.

Αυτό το σπίτι στην πλαγιά με την θέα στο πράσινο δάσος πάντως είναι ότι πρέπει για μία μεγάλη παρέα.Αυτό το σπίτι στην πλαγιά με την θέα στο πράσινο δάσος πάντως είναι ότι πρέπει για μία μεγάλη παρέα.

Και λόγω των πολλών διαδρομών του που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις, αλλά και εξαιτίας του δασικού χωριού Λιβαδάκι, το οποίο είναι γεμάτο με ξύλινες καλύβες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οσοι βρεθούν στο Καρπενήσι θα πρέπει να περάσουν από τον Προυσό, όπου θα συναντήσουν τις ιστορικούς Καρυσχάδες καθώς και το κατάφυτο Βουτύρο, το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, καθώς και τα περίφημα Πατήµατα της Παναγίας.

 Στο Livadaki Village Wooden Cabins θα βρεις 20 ξύλινα σπιτάκια, όλα με θέα προς τον κάμπο της Φθιώτιδας και το Μαλιακό κόλπο και θα δεις εκατοντάδες μαύρα έλατα γύρω σου. Στο Livadaki Village Wooden Cabins θα βρεις 20 ξύλινα σπιτάκια, όλα με θέα προς τον κάμπο της Φθιώτιδας και το Μαλιακό κόλπο και θα δεις εκατοντάδες μαύρα έλατα γύρω σου.

Θα πρέπει επίσης να καθίσουν για ένα τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεία των χωριών και να περπατήσουν στα παραδοσιακά πετρόχτιστα καλντερίμια. 

Όσο για το χωριό μέσα στα έλατα, ονόματι Λιβαδάκι; Στο Livadaki Village Wooden Cabins θα βρεις 20 ξύλινα σπιτάκια, όλα με θέα προς τον κάμπο της Φθιώτιδας και το Μαλιακό κόλπο, περιστοιχισμένο από εκατοντάδες μαύρα έλατα γύρω σου.

Βρίσκεται στο χωριό Λιβαδάκι και η εμπερία εκεί πρέπει να είναι μοναδική.Βρίσκεται στο χωριό Λιβαδάκι και η εμπερία εκεί πρέπει να είναι μοναδική.

 iefimerida.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250