Μπισκότα μελιού με γαρύφαλλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 08:53

Μπισκότα μελιού με γαρύφαλλο

Υλικά για 8-10 άτομα 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι1 κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλα¼ κουταλιά της σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο¼ κουταλιά της σούπας τριμμένη πιπερόριζα (ginger) σε σκόνη1 ½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού (φρουί γλασέ)2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού (φρουί γλασέ)1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα ασπρισμένα αμύγδαλα1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμόνι1 ½ κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι½ κουταλιά του γλυκού σόδα2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό1 αυγό, χτυπημένο4 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την πιπερόριζα και το γαρύφαλλο μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Προσθέστε τη ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού, τα αμύγδαλα, την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Ανακατέψτε τη σόδα στο ζεστό νερό και προσθέστε τη στο μείγμα μαζί με το αυγό.

Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ σκληρή και μπορεί να χρειαστεί να τη ζυμώσετε στον πάγκο της κουζίνας για να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Σκεπάστε και φυλάξτε σε δροσερό μέρος ώστε να ελευθερωθούν τα αρώματα.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1-1.5 εκατ. Κόψτε με ένα φλιτζάνι, στρογγυλά μπισκότα.

Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας 2-3 εκατ. μεταξύ τους. Βρέξτε το χείλος του φλιτζανιού με νερό (σε ένα μικρό μπολ) για να μην κολλήσει.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στο κάτω μέρος.

Αφαιρέστε με προσοχή τα μπισκότα από το αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε γλάσο ζάχαρης ή κουβερτούρας όσο είναι ακόμα ζεστά.

Όταν κρυώσουν φυλάξτε τα σε μεταλλικό κουτί. Αν θέλετε να μείνουν μαλακά τα μπισκότα βάλτε στο κουτί μισό μήλο, το οποίο θα αφήσετε αρκετές ημέρες.

Συμβουλή

Αν η ζύμη δεν γίνει σαν χυλός θα ρίξετε λίγο παραπάνω αλεύρι. Αν θέλετε να γίνουν μαλακά προσέξτε να μην ψηθούν πολύ.

Τα μπισκότα γίνονται αρκετά γλυκά οπότε για να έχετε πιο ισορροπημένη γεύση μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης ή να αποφύγετε το γλάσο ζάχαρης στο τέλος.

sydagi.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ