Ριγανάδα από την Κεφαλονιά!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 13:28

Ριγανάδα από την Κεφαλονιά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά:

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
5 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
30 ml. παρθένο ελαιόλαδο
10 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
50 γρ. Βαρελίσιο τυρί Κεφαλονιάς ή τυρί φέτα
5-6 μαύρες ελιές
Χοντρό θαλασσινό αλάτι
Φρέσκια ρίγανη
Αποξηραμένη ρίγανη
Αποξηραμένη μαντζουράνα

Εκτέλεση Συνταγής

Τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ραντίζουμε τις φέτες του ψωμιού με λίγες σταγόνες ξύδι και επάνω τους προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη να «τραβήξει» το ψωμί το χύμο από τις ντομάτες και να μαλακώσει.

Κατόπιν προσθέτουμε αλάτι, αποξηραμένα μυρωδικά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τις ελιές, τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε τη ριγανάδα!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα μυρωδικά όπως θυμάρι ή θρούμπι
– Μπορούμε αν θέλουμε να φρυγανίσουμε το ψωμί

funkycook.gr




00 inkefalonia general ad 300X250