Το πιο όμορφο σπήλαιο βρίσκεται στην Ελλάδα – Δείτε ποιο είναι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 09:43

Το πιο όμορφο σπήλαιο βρίσκεται στην Ελλάδα – Δείτε ποιο είναι

Άνθρωποι από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν μέχρι αυτό το νησί για να θαυμάσουν το εντυπωσιακό λιμνοσπήλαιο του. Εσείς ακόμα να το επισκεφτείτε;

Είναι το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων, τα εντυπωσιακά του σπήλαια και οι καταγάλανες παραλίες του προσεγγίζουν χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο. Η Κεφαλονιά είναι το νησί σας για φέτος το Καλοκαίρι και το παρακάτω βίντεο θα σας πείσει…

Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, βόρεια της Ζακύνθου, νότια της Λευκάδας και δυτικά της Ιθάκης. Το νησί έχει έκταση περίπου 773 τ.χλμ. και σε αυτό κατοικούν περίπου 35.801 κάτοικοι. Η ορθή ονομασία της νήσου είναι «Κεφαλληνία» προερχόμενη από τους αρχαίους ορεσίβιους κατοίκους της, τους Ομηρικούς «Κεφαλλήνες» (Δωριστί «Κεφαλλάνες»). Λανθασμένα, σήμερα επικρατεί το όνομα, Κεφαλονιά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπήλαια του νησιού, όπως τα βαραθρώδη Μελισσάνη, Αγκαλάκι, Αγίων Θεοδώρων, Ζερβάτη, η Σπηλιά Δρογκαράτη, το σπήλαιο Σάκκου κ.ά. Η παραλία Μύρτος στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα.

Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής.

Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με το Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης:

https://www.youtube.com/watch?v=F6t7l41Gd7Q

Πηγή βίντεο: Dew Drop




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ