Συνταγή για τορτελίνια στο φούρνο με (έξτρα) τυριά. Απόλαυση σε κάθε πιρουνιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 12:37

Συνταγή για τορτελίνια στο φούρνο με (έξτρα) τυριά. Απόλαυση σε κάθε πιρουνιά

Θέλεις να εντυπωσιάσεις χωρίς να τα βρεις σκούρα στην κουζίνα; Το 'χεις.

 Όλοι ξέρουμε πόσο ωραίο είναι να μαγειρεύεις για αγαπημένους σου. Έχεις ένα κίνητρο να βάλεις τη φαντασία και τα δυνατά σου στη μαγειρική, να λερώσεις δύο σκεύη παραπάνω, να ξοδέψεις έξτρα χρόνο στην κουζίνα ψιλοκόβοντας και ανακατεύοντας.

Αν είσαι στη φάση που ψάχνεις μια εύκολη, αλλά και κάπως εντυπωσιακή συνταγή για να κάνεις το τραπέζι στους γονείς σου, στους φίλους σου, στην κολλητή σου για ταινία και κρασί, σε εκείνον ή και στον εαυτό σου (απλώς και μόνο επειδή σου αξίζει), καλώς ήρθες.

Είτε λοιπόν πρόκειται να ζήσεις ένα βράδυ με φίλους, είτε παρέα με την αγαπημένη σου σειρά, τα τορτελίνια στο φούρνο με λαχανικά, γιαούρτι και μυρωδικά είναι το φαγητό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και θα σε ανακηρύξει μαστόρισσα στα σουφλέ.

Τα τορτελίνια είναι ούτως ή άλλως νόστιμα (είναι μακαρόνια και τυρί σε ένα-ευχαριστώ). Αυτό το φαγητό είναι η εξέλιξή τους, είναι το μεταπτυχιακό στα τορτελίνια. Φτιάχνεται με απλά υλικά, μόνο που το αποτέλεσμα μοιάζει σαν να παρασκευάστηκε από τον πιο μερακλή μάγειρα.

 
Υλικά

250 γρ. τορτελίνια (ιδανικά με γέμιση από τυριά)

1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, χοντροκομμένο

200 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο 

400 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κύβο λαχανικών

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

200 γρ. mix τυριών light

300 γρ. γάλα

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

πιπέρι

2 κ.σ. άνηθο

2 κ.σ. δυόσμο

2 κ.σ. βασιλικό

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζεις νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα. Μόλις βράσει προσθέτεις τα τορτελίνια. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια σε κύβους και τα βράζεις 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2. Σβήνεις τη φωτιά και προσθέτεις το σπανάκι ανακατεύοντας 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του. Τα σουρώνεις όλα και αφήνεις στην άκρη.

3. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνεις το ελαιόλαδο και το το αλεύρι και ανακατεύεις. Προσθέτεις το γάλα σε δόσεις. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση προσθέτεις τον κύβο και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει.

4. Αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις με απαλό ανακάτεμα.

5. Ρίχνεις τα τορτελίνια, τα λαχανικά, το πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο και τον βασιλικό κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύεις.

6. Μεταφέρεις το μίγμα σε ένα πυρέξ και πασπαλίζεις με το mix τυριών. Ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Ladylike.gr