Το Ultra violet είναι το χρώμα του 2018 [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 12:51

Το Ultra violet είναι το χρώμα του 2018 [εικόνες]

Κάθε χρόνο, οι εμπειρογνώμονες του χρώματος στο Pantone Color Institute αναλύουν το ντιζάιν, τα φιλμ, τα τρόφιμα, τη μόδα, την τέχνη και την ψυχαγωγία, καθώς και τα υλικά, τα ταξίδια, τον αθλητισμό και την τεχνολογία, για να καταλήξουν στο ποιο είναι το χρώμα της χρονιάς.

Φέτος είναι το υπεριώδες!

Η Pantone περιγράφει το υπεριώδες ως μια «προκλητική και προσεγμένη μωβ σκιά» που ενσωματώνει την ατομικότητα και την πνευματικότητα». Σύμφωνα με την εταιρεία, μιλάει για τα μυστήρια του κόσμου και το άγνωστο.

Η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Pantone Color, δήλωσε: «Το φετινό χρώμα του Pantone σημαίνει πολύ περισσότερα από ό, τι είναι. Στην πραγματικότητα, είναι μια αντανακλά τι χρειάζεται ο κόσμος μας σήμερα.»H Leatrice Eiseman, διευθύντρια του Ινστιτούτου, δήλωσε: «Ζούμε σε μια εποχή που απαιτεί εφευρετικότητα και φαντασία. Το χρώμα αυτό, μπλε με μοβ, φέρνει τις δυνατότητές μας σε ένα υψηλότερο επίπεδο.» Και συνεχίζει «Από την εξερεύνηση των νέων τεχνολογιών και του γαλαξία μέχρι την καλλιτεχνική έκφραση και την πνευματική αντανάκλαση, το διαισθητικό υπεριώδες φως φτάνει στο δρόμο προς το μέλλον».

Πηγή: theguardian