Αυτός είναι ο φωτογράφος πίσω από την πιο διάσημη εικόνα του κόσμου [εικόνα]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 13:00

Αυτός είναι ο φωτογράφος πίσω από την πιο διάσημη εικόνα του κόσμου [εικόνα]

Αεροπορική εταιρία προσέλαβε τον άντρα που έβγαλε την πιο διάσημη φωτογραφία στον κόσμο που δεν είναι άλλη από την εικόνα των Windows.

Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν δει την εικονική ταπετσαρία των Windows XP «Bliss» (ευλογία), καθιστώντας την πιο προβεβλημένη φωτογραφία στον κόσμο.

Σήμερα, 21 χρόνια μετά την αναπάντεχη επιτυχία του, ο Charles O' Rear στοχεύει να παράγει «την επόμενη γενιά ταπετσαριών».

Το 1996, ο άνδρας αυτός τράβηξε την πιο διάσημη φωτογραφία του πλανήτη στην Κομητεία Σονόμα της Καλιφόρνια με κάμερα μεσαίου μεγέθους, ενώ βρισκόταν στο δρόμο για να δει τη σύντροφό του.

Αρχικά, η εικόνα στάλθηκε σε μια αμερικανική εταιρεία διαφήμισης, την Corbis, και στη συνέχεια η Microsoft αγόρασε τα δικαιώματά της το 2000, ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία των Windows XP.

Δείτε εδώ:

as

«Εγινα 76 ετών και συνειδητοποιώ πόσα σημαίνει η φωτογραφία της Microsoft «Bliss» στη ζωή μου», είπε ο Charles O' Rear. «Ως φωτογράφος της περισσότερο προβεβλημένης φωτογραφίας στην ιστορία, έχω απολαύσει κάθε λεπτό της φήμης μου», συμπλήρωσε.

Σήμερα τον προσέλαβε η Lufthansa με στόχο να παράγει «την επόμενη γενιά ταπετσαρίας» για χρήστες smartphone.

«Είμαι ενθουσιασμένος που δημιουργώ για τη Lufthansa μια συνέχεια της φωτογραφίας Bliss σε smartphones, ώστε τις απόψεις μου για άλλα όμορφα μέρη να μπορούν να απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωποι. Εξάλλου, τα smartphones έχουν γίνει ο πρωταρχικός τόπος που ο κόσμος μπορεί να δει μια νέα και ενδιαφέρουσα φωτογραφία. Χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής. Ελπίζω ο κόσμος που θα δει τις φωτογραφίες μου να αισθανθεί κάτι διαφορετικό» σημείωσε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250