Στο σφυρί η πιο ακριβή τσάντα του κόσμου -Ποιος θα επενδύσει σε αυτήν;

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 18:19

Στο σφυρί η πιο ακριβή τσάντα του κόσμου -Ποιος θα επενδύσει σε αυτήν;

Μια διαμαντένια τσάντα που κατέχει τον τίτλο της πιο ακριβής τσάντα στον κόσμο βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's υποσχόμενη να προσφέρει εκτυφλωτική λάμψη αλλά και ένα πολύτιμο αντικείμενο πόθου στον νέο της ιδιοκτήτη. 

Η τσάντα, που φέρει τον πολλά υποσχόμενο τίτλο «1001 Νύχτες» και διατηρεί το Ρεκόρ Γκίνες για την πιο ακριβή τσάντα που έχει παραχθεί ποτέ στον κόσμο, υπολογίζεται ότι κοστίζει περι τα 3,8 εκατ. δολάρια

Το εμβληματικό αξεσουάρ, σχεδιασμένο από τον Robert Mouawad, είναι από χρυσό 18 καρατίων ενώ καλύπτεται από περισσότερα από 4.500 διαμάντια. 

Οι περισσότερες από τις πολύτιμες πέτρες είναι άχρωμες, ωστόσο 105 κίτρινα και 56 ροζ διαμάντια περιλαμβάνονται επίσης στον σχεδιασμό. Το καθαρό βάρος της τσάντας ισοδυναμεί με 381,92 καράτια. 

Οι τσάντες έχουν εξελιχθεί σε ακριβή επένδυση τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι σε δημοπρασία του οίκου Christie’s μια τσάντα Hermes Birkin πωλήθηκε έναντι 155.000 βρετανικών λιρών. 

Σύμφωνα με τον Christie’s, που τρέχει και αυτή τη δημοπρασία οι δημιουργοί της τσάντας της Mouawad εργάστηκαν περισσότερες από 8.000 ώρες για να την κατασκευή της. 

Εκτός από την τσάντα, η εταιρεία κατέβει και μερικά ακόμη ρεκόρ, ανάμεσα στα οποία εκείνο της κατασκευής του πιο ακριβού σουτιέν στον κόσμο. Πρόκειται για το Very Sexy Fantasy Bra, αξίας 11 εκατ. δολαρίων που είχε φορέσει η Χάιντι Κλουμ το 2003 στο σόου της Victoria Secret. Το εκτυφλωτικό σουτιέν καλύπτεται με 2.800 διαμάντια, ζαφείρια και αμέθυστους και ζυγίζει 2.200 καράτια.