Τα επάνω επίπεδα του Κολοσσαίου ανοίγουν για το κοινό μετά από 40 χρόνια!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:51

Τα επάνω επίπεδα του Κολοσσαίου ανοίγουν για το κοινό μετά από 40 χρόνια!

Το Κολοσσαίο στη Ρώμη, το ιστορικό αυτό αμφιθέατρο των μονομάχων και σύμβολο της αρχαίας ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, θα έχει πλέον όλους τους χώρους του ανοιχτούς και προσβάσιμους για το κοινό.


Χτισμένο σε πέντε επίπεδα, το αμφιθέατρο -που κατασκευάστηκε μεταξύ 70 και 80 μ.Χ.- φιλοξενούσε 50.000 έως 80.000 θεατές που παρακολουθούσαν μάχες σώμα με σώμα στην αρένα.

Παρόλο που το Κολοσσαίο είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης, πολλές περιοχές παρέμεναν κλειστές για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Νέοι χώροι άνοιξαν αργότερα στο κοινό, όπως η υπόγεια περιοχή και το τρίτο επίπεδο το 2010.

Και τώρα, από την 1η Νοεμβρίου 2017, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά τα δύο τελευταία επίπεδα (τέταρτο και πέμπτο), για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Σε ύψος 45 μέτρων, αυτά τα επίπεδα προορίζονταν για τους πληβείους -κατώτερη τάξη στην αρχαία Ρώμη- που κάθονταν ή στέκονταν σε ξύλινα παγκάκια για να δουν το θέαμα.

Ένα πλεονέκτημα των καθισμάτων είναι η εκπληκτική θέα στην πόλη, πιο συγκεκριμένα στον λόφο Palatine, το Ρωμαϊκό Φόρουμ και τις γύρω περιοχές. Πλέον όλοι θα μπορούν να δουν τους χώρους όπου κάποτε ο λαός απολάμβανε… άρτον και θεάματα!





00 inkefalonia general ad 300X250