Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 13:01

Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι

Οταν θέλετε να απολαύσετε μια στιγμή ή να περιποιηθείτε φίλους σας εκπλήξτε τους φτιάχνοντας πολύ εύκολα ένα ψωμί focaccia.

Υλικά

  • 240 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
  • 3/5 φλυτζανιού χλιαρό νερό
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1,5 κουταλάκι μαγιά ξερή
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο +λίγο έξτρα
  • 2 κουταλιές δενδρολίβανο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μπολ βάλτε τη ζάχαρη με τη μαγιά και ρίξτε το χλιαρό νερό
  • Αφήστε τη μαγιά 5 λεπτά να λιώσει
  • Προσθέστε λίγο αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε
  • Βάλτε μέσα τα μισά φύλλα δενδρολίβανο
  • Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε πιο ζωηρά
  • Αλευρώστε τα χέρια σας και ζουλήξτε καλά τη μπάλα -Φτάνει
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι με τα χέρια, δώστε μια μορφή
  • Με το δάχτυλο κάντε λίγες τρυπούλες για να μη φουσκώσει υπερβολικά
  • Ρίξτε το υπόλοιπο δενδρολίβανο από πάνω και λίγο ελαιόλαδο από πάνω
  • Ψήστε για 20 λεπτά
  • Σερβίρετε με ένα πιάτο ελιές, ελαιόλαδο και λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Απολαύστε!

Κάποιοι έχουν αναγάγει την focaccia σε τέχνη:




00 inkefalonia general ad 300X250