Πώς θα βγάλεις το λεκέ που αφήνει η γλάστρα στη βεράντα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 10:48

Πώς θα βγάλεις το λεκέ που αφήνει η γλάστρα στη βεράντα

Αγαπάμε τα λουλούδια όχι απλά γιατί γεμίζουν με χρώμα την άλλοτε αδιάφορη βεράντα μας, αλλά και γιατί έχουν θετική επίδραση στην συναισθηματική μας υγεία

κάνοντας μας πιο ευτυχισμένους, δίνοντας μας το αίσθημα της ικανοποίησης, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας, καταπολεμώντας το άγχος και το στες, ακόμα και την κατάθλιψη, τόσο με την όμορφη εικόνα τους όσο και με το ιδιαίτερο άρωμά τους.

Κι ενώ μπορούμε να διακοσμήσουμε τη βεράντα μας με δεκάδες διαφορετικά είδη από αυτά και να ανανεώσουμε την αισθητική της, για να την κάνουμε πιο φιλική, ευχάριστη και «αισιόδοξη», τα λουλούδια που φυτεύουμε στις γλάστρες μπορούν να κάνουν μια μεγάλη ζημιά: να αφήσουν ενοχλητικούς κι επίμονους λεκέδες επάνω στα πλακάκια της βεράντας.

Φυσικά και δεν φταίνε αυτά από μόνα τους, έχουμε βάλει εμείς το χεράκι μας, γιατί συνηθίζουμε να τα ποτίζουμε υπερβολικά, με αποτέλεσμα το νερό που βγαίνει στο πλαστικό «πιατάκι» να ξεχειλίζει.

Για να σώσετε τα πλακάκια και να εξαφανίσετε το λεκέ, που έχει τις περισσότερες φορές καφέ ή κοκκινωπό χρώμα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα της αγοράς με χημικές ουσίες, μιας και σας δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό, με υλικά που, όπως λέμε, υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.

Το θαυματουργό mix περιλαμβάνει ξύδι και μαγειρική σόδα:

  • Ρίξτε στα πλακάκια μαγειρική σόδα και ξύδι.
  • Περιμένετε να δράσουν τα δύο αυτά υλικά για περίπου μισή ώρα κι έπειτα, τρίψτε το σημείο που υπάρχει ο επίμονος λεκές με τη σκούπα ή με μια βούρτσα.