Κάνει να τρώμε τη φλούδα από το ακτινίδιο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 09:59

Κάνει να τρώμε τη φλούδα από το ακτινίδιο

Τα ακτινίδια είναι ίσως ένα από τα παρεξηγημένα φρούτα. Εχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς.

Μπορεί να είναι η χνουδωτή του όψη ή κάπως ξινή γεύση του που κάνουν πολλούς να μην το προτιμούν. Οσοι, όμως, το αγαπούν ξέρουν πόσο νόστιμο και ωφέλιμο είναι.

Αυτό που δεν ξέρουν, ωστόσο, είναι πως και η χνουδωτή του φλούδα μπορεί να φαγωθεί. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τριπλασιάζοντας την πρόληψη των φυτικών ινών συγκριτικά με την κατανάλωση μόνο του εσωτερικού.

Παράλληλα, η φλούδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ έχει περισσότερο κάλιο από την μπανάνα.

Αν αναρωτιέστε τι γεύση έχει φλούδα, η απάντηση είναι απλή αυτή που έχει και το εσωτερικό φρέσκο και ελαφρώς στυφή.