Πανακότα με γιαούρτι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 15:27

Πανακότα με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ  - 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό- 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος- 1 φλιτζάνι γάλα- 4 κουταλιές μέλι- 4 μικρά φύλλα ζελατίνης- 2 δόσεις βανίλια

Για το σιρόπι
- 8 δαμάσκηνα φρέσκα ή κομπόστα
- 5 βερίκοκα φρέσκα ή κομπόστα
- 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 1½ φλιτζάνι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3 ώρες

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι και τα βάζετε να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει το μείγμα.
Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό, μέχρι να μαλακώσουν, τα στύβετε, τα προσθέτετε στο γιαούρτι και τα ανακατεύετε.


Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ. Σταματάτε το χτύπημα και ρίχνετε το γιαούρτι, ανακατεύοντας σιγά σιγά. Μοιράζετε την πανακότα σε ατομικά μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Βράζετε σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη για 20 λεπτά. Κόβετε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε μικρά κομμάτια. Μόλις δέσει το σιρόπι, τα προσθέτετε, συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι. Ξεφορμάρετε την πανακότα και σερβίρετε κάθε κομμάτι με δύο κουταλιές σιρόπι.

Πηγή: fthis.gr