Τραγανά ρολάκια κανέλας!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 13:41

Τραγανά ρολάκια κανέλας!

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  200° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βουτυρώνουμε ελαφρά.  Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνειά του.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με το μείγμα κανέλα-ζάχαρη. Κρατάμε 2 κ.σ. από το μείγμα για να πασπαλίσουμε στο τέλος τη σφολιάτα.
  • Ρολάρουμε από τη μακριά πλευρά σφιχτά και δημιουργούμε έναν κύλινδρο (ρολό).
  • Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.
  • Με ένα πριονωτό μαχαίρι  κόβουμε σε φέτες  πάχους 2 εκ. και βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί αφήνοντας 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
  • Πασπαλίζουμε με το έξτρα μείγμα κανέλα-ζάχαρη από πάνω.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη από πάνω.