Πεντανόστιμα σουτζουκάκια σμυρνέικα!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 14:07

Πεντανόστιμα σουτζουκάκια σμυρνέικα!

Σας αρέσουν τα πολίτικα φαγητά αλλά δεν έχετε στα χέρια σας την κατάλληλη πολίτικη συνταγή για να την πετύχετε;

Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε τα παρακάτω σουτζουκάκια σμυρνέικα και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. κιμά αρνίσιο περασμένο δύο φορές
250 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε πούδρα
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
50 γρ. ελιές χονδροκομμένες
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
50 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους κύμινου
150 ml γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα
560 γρ. τομάτα passata
100 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
400 γρ. τομάτες κονσέρβας
150 γρ. κρεμμυδάκια του στιφάδου καθαρισμένα
50 γρ. πράσινες ελιές χονδροκομμένες
2 μπαστουνάκια κανέλας
3 γαρύφαλλα
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους κύμινου (τα μπαχαρικά τυλιγμένα σε τουλουπάνι)

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τον κιμά με τη ψίχα ψωμιού, το κύμινο σε πούδρα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε το μείγμα.

Βρέχουμε τα χέρια και ζυμώνουμε μπαλίτσες του ράγκμπι. Σκεπάζουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σε αντικολλητικό τηγάνι αδειάζουμε την passata, τη ζάχαρη και 80 ml λάδι.

Περνάμε τις τομάτες κονσέρβας και τον χυμό τους από το presse - puree και αδειάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, σιγοβράζουμε επί 30' αφαιρώντας τον αφρό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σιγοβράζουμε επί 80', Ζεματίζουμε τα 50 γρ. πράσινες ελιές επί 2' σε χυμό που κοχλάζει. Στραγγίζουμε τις ελιές και προσθέτουμε στη σάλτσα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε περαιτέρω τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να συμπυκνωθεί. Βγάζουμε τα σουτζουκάκια από το ψυγείο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, ώσπου να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε επί 15' με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τους κόκκους κύμινου. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με το γιαούρτι και συνοδεύουμε με ρύζι.

boro.gr




00 inkefalonia general ad 300X250