O λόγος που οι παίκτες του Survivor έχασαν τόσο πολύ βάρος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 15:00

O λόγος που οι παίκτες του Survivor έχασαν τόσο πολύ βάρος

Εικοσιτέσσερις άνθρωποι αποδέχτηκαν την πρόταση- πρόκληση  να επιβιώσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο νησί, για εβδομάδες, έχοντας στις αποσκευές τους τα απαραίτητα ρούχα και βασική προμήθεια φαγητού.

Μέσα σε αυτό το διάστημα αναγκάζονται να ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και να περνούν μέσα από δεκάδες δοκιμασίες προκειμένου να κερδίσουν κάθε φορά ένα μοναδικό έπαθλο.

Οι δυνάμεις τους και το σώμα τους εξαντλούνται σταδιακά με αποτέλεσμα να τους βλέπουμε πια πολύ πιο αδύνατους από ότι όταν μπήκαν στο παιχνίδι.

Τι κρύβεται όμως πίσω από την απώλεια του σωματικού τους βάρους;

Η απάντηση βρίσκεται στη βασική τροφή των δύο ομάδων («Μαχητών» και «Διάσημων») που δεν είναι άλλη από την καρύδα, την οποία καταναλώνουν καθημερινά και μάλιστα δύο έως τρεις καρύδες ο καθένας.

Η καρύδα είναι ένας καρπός, πλούσιος σε κορεσμένο λίπος, όμως το μαγικό της υπόθεσης αφορά στο γεγονός, ότι μισό από αυτό προέρχεται από το λαυρικό οξύ.

Για εσάς που πιθανότατα δεν το γνωρίζετε καν, πρόκειται για ένα μοναδικό λιπίδιο που βοηθά στη μείωση του κοιλιακού λίπους και παρουσιάζει παράλληλα αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, ενώ μειώνει και τη χοληστερίνη.

Η καρύδα επιταχύνει επίσης το μεταβολισμό χάρη στα έλαια της, που περιέχουν τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας.

bovary.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ