Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 13:10

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα

Πεντανόστιμα, υγιεινά, διαίτης.


Προμηθευτείτε κιμά από καλό, βιολογικό κοτόπουλο και αποθηκεύστε τα κεφτεδάκια στην κατάψυξη, είναι εύκολος καλοκαιρινός μεζές.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
  • 300 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
  • 70 γραμμάρια ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη
  • 1 αυγό
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 60 γραμμάρια φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι πάρα πολύ, τον μαϊντανό και το σκόρδο
  • Βρέξτε λίγο το ψωμί, πάρτε μόνο την ψίχα, στίψτε καλά να φύγουν τα νερά
  • Σε μεγάλο μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά, βάλτε λίγο μπούκοβο για να ερεθίσει την γεύση
  • Προσέξτε λίγο το αλάτι, επειδή βάζετε παρμεζάνα
  • Περάστε τα κεφτεδάκια σε αλεύρι, αν τα τηγανίσετε -Δεν χρειάζεται αλεύρι αν τα κάνετε ψητά, στο μπάρμπεκιου

Eίναι υπέροχα με σαλάτα, ρύζι, πατάτες ογκρατέν, χωριάτικη.




00 inkefalonia general ad 300X250