Τα 7 πράγματα που αξίζει να δοκιμάσετε πριν φύγει το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 09:45

Τα 7 πράγματα που αξίζει να δοκιμάσετε πριν φύγει το καλοκαίρι

Μπορεί το καλοκαίρι τυπικά να πλησιάζει στο τέλος του. Ο καύσωνας κι η ζέστη όμως, που καλά κρατούν, σας δίνουν την καλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά καλοκαιρινά πράγματα που παραλείψατε τους προηγούμενους 3 μήνες. Γιορτάστε το φετινό καλοκαίρι που οδεύει προς τη λήξη του παίρνοντας το καλύτερο από τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά και βάζοντας φαντασία στη μαγειρική αλλά και στη γεύση σας.

1. Καρπούζι... παντού

Βαρεθήκατε τη ντομάτα στη σαλάτα; Δοκιμάστε να την αντικαταστήσετε με φρέσκο ζουμερό και μυρωδάτο καρπούζι. Προσθέστε στη χωριάτικη σαλάτα σας φέτες από καρπούζι μαζί με αλάτι, λίγο λάδι και φέτα και θα μείνετε έκπληκτοι. Μπορείτε ακόμα, να φτιάξετε gazpacho με καρπούζι ή απλά να δοκιμάσετε να ρίξετε μερικούς κόκκους αλατιού στο επόμενο κομμάτι καρπούζι που θα κόψετε. Κάτι ξέρουν οι Έλληνες που χρόνια τώρα τρώνε καρπούζι με φέτα.

2. Δώστε άρωμα στο νερό σας

Τώρα που ακόμα η φύση και ο καλός καιρός μας δίνουν νόστιμα φρούτα σε αφθονία, δοκιμάστε να νοστιμίσετε το νερό σας, προσθέτοντας κομμάτια φρέσκων φρούτων μέσα στο ποτήρι σας μαζί με άφθονο πάγο. Δοκιμάστε και συνδυασμούς φρούτων όπως πορτοκάλι και ροδάκινο ή ό,τι έχετε στο ψυγείο σας. Παγώστε το καλά και απολαύστε το. Ιδανικά μπορεί να αντικαταστήσει με αυτό, ακόμα και το βραδινό σας ποτό...

3. Φτιάξτε το δικό σας παγωτό

Οι υψηλές θερμοκρασίες που ακόμα καλά κρατούν, προστάζουν την κατανάλωση παγωτού. Αν μάλιστα, αυτό είναι φτιαγμένο και από τα χεράκια σας ακόμα καλύτερα. Διαλέξτε μία μόνο γεύση για καλύτερα αποτελέσματα και ξεκινήστε. Πολτοποιήστε το φρούτο που επιλέξατε, προσθέστε γάλα και ζάχαρη και παγώστε το.

4. Αναμίξτε φρέσκα λαχανικά με τα ζυμαρικά σας

Οι ντομάτες και τα κολοκυθάκια είναι εξαιρετικές επιλογές που συνδυάζονται ιδανικά με τα μακαρόνια σας. Για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο δοκιμάστε να ψιλοκόψετε φρέσκια ντομάτα, να κόψετε λεπτές φέτες από το κολοκύθι αφού αφαιρέσετε πρώτα τη φλούδα του και να τα αναμίξετε με τα μακαρόνια που θα έχετε ήδη βράσει, προσθέτοντας στην κορυφή λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Αν δεν σας νοιάζουν οι θερμίδες, τρίψτε και λίγη φέτα για να κάνετε το πιάτο σας ακόμα πιο ελκυστικό.

5. Δοκιμάστε παγωτό γιαούρτι για πρωινό

Ξεχάστε για λίγο το υγιεινό φρουτοχυμό ή το smoothie από φρούτα και γάλα που φτιάχνατε το πρωί και δοκιμάστε λίγο παγωμένο γιαούρτι. Ειδικά τις επόμενες ημέρες του καλοκαιριού που προβλέπονται ιδιαίτερα ζεστές, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας παγωτό γιαούρτι και να το δοκιμάσετε το πρωί μαζί με μέλι ή ξηρούς καρπούς. Βάλτε τη μόδα στη ζωή σας...

6. Βάλτε την επιστήμη... στο ποτήρι σας

Τα υγρά με περισσότερη ζάχαρη έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα και έτσι βυθίζονται στον πυθμένα του ποτηριού. Τα ποτά με τη λιγότερη ζάχαρη επιπλέουν στην κορυφή. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε τέχνη στο ποτήρι σας. Προσθέτοντας σε στρώσεις ποτά με διαφορετική πυκνότητα, δημιουργείτε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Προσθέστε π.χ. χυμό φρούτων, μετά ανθρακούχο νερό και στο τέλος αλκοόλ ή ό,τι σας κάνει όρεξη και φτιάξτε ένα πολύχρωμο punch.

7. Γίνετε δημιουργικοί με τη ντομάτα

Η ντομάτα είναι σίγουρα το λαχανικό του καλοκαιριού κι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του καλοκαιρινού μας τραπεζιού. Οι Ιταλοί το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και φτιάχνουν τη δροσερή σαλάτα panzanella. Αναμιγνύουν φρέσκια ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους, μαζί με μπαγιάτικο ψωμί, ελαιόλαδο, αλάτι και ό,τι μυρωδικά και βότανα έχουν. Είναι δηλαδή μια άλλη version του δικού μας ντάκου ή της χωριάτικης σαλάτας με την προσθήκη παξιμαδιού που συνηθίζουμε να τρώμε στην Ελλάδα. Για να την κάνετε ακόμα νοστιμότερη τρίψτε και φέτα ή κατσικίσιο τυρί και για ακόμα περισσότερη υπερβολή, ξεροψήστε και 1-2 φέτες μπέικον

Πηγή: trelokouneli.gr




00 inkefalonia general ad 300X250