Ο χιονιάς στην Ουάσιγκτον δεν κατάφερε να «νικήσει» τις διάσημες κερασιές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 10:30

Ο χιονιάς στην Ουάσιγκτον δεν κατάφερε να «νικήσει» τις διάσημες κερασιές

Κατέστρεψε κάμποσες αλλά οι υπόλοιπες αναμένεται να ανθίσουν και πάλι σε μερικές ημέρες

Ο σφοδρός χιονιάς που «χτύπησε» την πρωτεύουσα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα πέρα από τις ωραίες εικόνες και τις στιγμές παιχνιδιού που χάρισε σε μικρούς… όλων των ηλικιών, προξένησε και σημαντικά προβλήματα αλλά και καταστροφές.

imrs.php

Από τη μανία των καιρικών φαινομένων δεν γλίτωσαν ούτε οι διάσημες κερασιές της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, ένα πανέμορφο τοπίο με τα ανθισμένα δέντρα, που προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες.

4235

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το χιόνι «έκαψε» περίπου τα μισά από τα άνθη των διάσημων κερασιών. Το κακό είναι πως το προηγούμενο διάστημα είχαν καταγραφεί υψηλές θερμοκρασίες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλές από τις κερασιές Γιοσίνο να ανθίσουν σχεδόν πλήρως.

34234

«Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν λιγότερα άνθη σε σχέση με συνήθως και το χρώμα ενδεχομένως δεν θα είναι τόσο έντονο όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια» σημείωσε η Γκάι Βιέτζκε, επιστάτρια του Εθνικού Πάρκου σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

2314

Πάντως υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά που λέει πως η ζημιά θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο μεγάλη και πως τελικά τα δέντρα άντεξαν στις πολικές θερμοκρασίες. Τα άνθη των κερασιών που δεν καταστράφηκαν πιθανόν θα ανθίσουν πλήρως γύρω στην 25η και 26η Μαρτίου, ημέρες αργότερα σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις, είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Πάρκου Μάικ Λίτερστ στη συνέντευξη τύπου. Η ποικιλία Γιοσίνο αποτελεί το 70% των 3.700 κερασιών στη λίμνη Tidal Basin και τα κοντινά πάρκα.

234

Οι κερασιές σήμερα δεν είχαν ανθίσει και τα κλαδιά τους ήταν ξερά, ένα μουντό τοπίο που ερχόταν σε αντίθεση με τα παστέλ χρώματα που πλημμυρίζουν τέτοια εποχή την περιοχή και προσελκύουν χιλιάδες ανθρώπους από τότε που η Ιαπωνία δώρισε τα δέντρα στην Ουάσιγκτον το 1912 για να τιμήσει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εμφανής ήταν και η απογοήτευση των τουριστών, που αντί για το ροζ και λευκό τοπίο αντίκρισαν χιόνι και λάσπη.

Πηγή φωτογραφιών: Washingtonpost.com




00 inkefalonia general ad 300X250