Η Κεφαλονιά στις 10 κορυφαίες ελληνικές τοποθεσίες που μάγεψαν το Χόλιγουντ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 13:06

Η Κεφαλονιά στις 10 κορυφαίες ελληνικές τοποθεσίες που μάγεψαν το Χόλιγουντ!

Ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet προσφέρει στους αναγνώστες του ένα ταξίδι στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στις όμορφες τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικά σε πασίγνωστες ταινίες του Χόλιγουντ.

Αρπάξτε την ευκαιρία και σχεδιάστε ένα ταξίδι, ακολουθώντας τα βήματα των αγαπημένων σας ηθοποιών στις πιο ειδυλλιακές παραλίες και ορεινά τοπία που μάγεψαν τους πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ.

1. Σκιάθος και Σκόπελος

Mama Mia! (2008) Σε αυτή την ταινία, η Μέριλ Στριπ μαζί με την Αμάντα Σέιφριντ αναζητούν τον πατέρα της Αμάντα στην Σκιάθο και τη σκόπελο. Η αδιαμφισβήτητη ομορφιά των Σποράδων με μερικές από τις πιο μαγευτικές παραλίες του Αιγαίου μάγεψαν το κοινό.

2. Κεφαλονιά

Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι (2001) Ο Νίκολας Κέιτζ και η Πενέλοπε Κρουζ γέμισαν τις οθόνες μας με εικόνες από την Κεφαλονιά. Μια ιστορία πολέμου και αγάπης, που εκμετταλλεύτηκε στο έπακρο της ομορφιές της γραφικής Κεφαλονιάς. Οι πρωταγωνιστές μετά τα γυρίσματα είχαν την ευκαιρία να τρώνε σε ταβέρνες της περιοχής.

3. Μετέωρα

Για τα μάτια σου μόνο (1981) Ο Ρότζερ Μουρ ως  ο θρυλικός πράκτορας Τζέιμς Μποντ βρέθηκε ανάμεσα στα μοναστήρια των Μετεώρων, τα οποία κρέμονται κυριολεκτικά στην άκρη των βράχων. Κάποια μέρη της ταινίας γυρίστηκαν επίσης στην Κέρκυρα.

4. Μύκονος

Shirley Valentine (1989); Bourne Identity (2002) Στο Shirley Valentine μια τυπική νοικοκυρά από το Λίβερπουλ αποκτά ξανά διάθεση για ζωή στη Μύκονο. Και ο Ματ Ντέιμον επιλέγει τη Μύκονο για την ταινία Bourne Identity όπου εντοπίζει την αγαπημένη του και απολαμβάνουν την ειδυλλιακή ζωή του νησιού.

5. Κρήτη

Ζορμπάς (1964), Τα 2 πρόσωπα του Ιανουαρίου (2014),  The Inbetweeners Movie (2011) Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Άντονι Κουίν να χορεύει ενσαρκώνοντας τον Ζορμπά; Αυτή η κλασσική ταινία, βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, γυρίστηκε στην Κρήτη. Όπως επίσης και η ταινία τα 2 πρόσωπα του Ιανουαρίου με τους  Viggo Mortensen και Kirsten Dunst, η οποία όμως πήρε ειδική άδεια για γυρίσματα και στην Ακρόπολη.

6. Σαντορίνη

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003); Summer Lovers (1982); The Sisterhood of the Traveling Pants (2005) Η Αντζελίνα Τζολί μαγεύτηκε από τη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Tomp Raider, όπου ανακάλυψε έναν υποβρύχιο ναό. Τα μαγευτικά πλάνα από το ηφαιστειογενές νησί απολαμβάνουμε και τις υπόλοιπες 3 ταινίες.

7. Ρόδος

Τα κανόνια του Ναβαρόνε (1961) Στην κλασική αυτή ταινία με τους Gregory Peck, David Niven and Anthony Quinn η Ρόδος πρωταγωνιστεί. Μετά το τέλος των γυρισμάτων ο Άντονι Κουίν προσπάθησε να αγοράσει την παραλία, που σήμερα είναι γνωστή με το όνομα του, αλλά δεν τα κατάφερε. Πρέπει να βρεθείτε και στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, η οποία είναι προστατευόμενο Μνημείο από την UNESCO.

8. Αμοργός

Το Απέραντο Γαλάζιο (1988) Η μοναδική ταινία του Luc Besson για τους θαρραλέους δύτες γυρίστηκε στα βαθυγάλανα νερά της Αμοργού. Το σημαντικότερο θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο της Αμοργού το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

9. Πελοπόννησος

Πριν τα Μεσάνυχτα (2013) Η τελευταία ταινία της τριλογίας του Richard Linklater με τον Ίθαν Χοκ και την Τζούλι Ντέλπι διαδραματίζεται στη Μάνη. Οι σκηνές από την Καρδαμύλη και το σπίτι του Πάτρικ Λι Φέρμορ ως το Ξενοδοχείο Costa Navarino εντυπωσιάζουν.

10. Ύδρα

Φαίδρα (1962), Το παιδί και το δελφίνι (1952) Η Μελίνα Μερκούρη πρωταγωνίστησε στη Φαίδρα σε μια μοντέρνα για την εποχή απόδοση του μύθου της Φαίδρας. Στο Παιδι και το δελφίνι, η Σοφία Λόρε ενσαρκώνει τη Φαίδρα, μια καταδύτρια για σφουγγάρια η οποία ανακαλύπτει ένα αρχαίο άγαλμα και προσπαθεί να το εκμετταλλευθεί. Και οι δύο πρωταγωνίστριες μετά τα γυρίσματα χαλάρωναν στην ειδυλλιακή και ατμοσφαιρική Ύδρα.

ellines.com