Ξέρεις τι είναι η νομοφοβία;

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 19:58

Φωτογραφία του Milenko Đilas

Φωτογραφία του Milenko Đilas Πηγή: 500PX

Πόσο εξαρτημένος είσαι από το smartphone σου; Πού σταματάνε τα όρια της φυσιολογικής εξάρτησης; Τώρα ένας νέος όρος ήρθε για να προσδιορίσει την έντονη ανησυχία που νιώθεις όταν δεν έχεις κοντά σου το smartphone σου.

Ποιος είναι αυτός ο όρος; Νομοφοβία.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, ο όρος νομοφοβία επινοήθηκε σε μια μελέτη του 2008 στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία διαπίστωσε ότι το 53% των χρηστών κινητών τηλεφώνων βιώνουν άγχος όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή τους.

Και τώρα έχουμε μια πιο πρόσφατη μελέτη που αναφέρεται στο ίδιο θέμα, η οποία προσπάθησε να προσδιορίσει ποσοτικά τη νομοφοβία για διαγνωστικούς σκοπούς. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές μίλησαν σε προπτυχιακούς φοιτητές  για τη χρήση των smartphones, χρησιμοποιώντας τις απαντήσεις των μαθητών για να δημιουργήσουν ένα ερωτηματολόγιο με 20 ερωτήσεις για τη νομοφοβία.

Θέλεις μάλιστα να μάθεις και την ετυμολογία της λέξης; No-mobile-phone-phobia.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της νομοφοβίας εντοπίζεται σε άτομα νεαρής ηλικίας και τις γυναίκες.

Φυσικά όσο περνάει ο καιρός και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα εξελιγμένα κινητά τους το ποσοστό των ατόμων με νομοφοβία όλο και θα αυξάνεται. Και είναι απολύτως λογικό αν σκεφτείς πόσα πράγματα μπορείς να κάνει με την κινητή σου έξυπνη συσκευή.

Πηγή: iPop




00 inkefalonia general ad 300X250