Πού καταλήγουν τα νομίσματα που πετάμε στα συντριβάνια;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 13:04

Πού καταλήγουν τα νομίσματα που πετάμε στα συντριβάνια;

Στην Fontana di Trevi η παράδοση προστάζει να πετάμε ένα νόμισμα μέσα και να κάνουμε μία ευχή.


Επίσης, αν γυρίσετε πλάτη στο συντριβάνι και πετάξετε ένα νόμισμα πάνω από τον αριστερό σας ώμο και μέσα στο συντριβάνι, τότε σημαίνει ότι θα επιστρέψετε οπωσδήποτε πίσω στην Ρώμη. Και αυτό το έθιμο ακολουθούν χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα, συγκεντρώνοντας κάθε εβδομάδα περίπου 15.000 δολάρια και 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο σε νομίσματα.

Τι γίνονται όμως αυτά τα χρήματα; Όπως αναφέρει το Time, κάθε μέρα η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas καθαρίζει το συντριβάνι και μοιράζει τα χρήματα σε όσους τα έχουν ανάγκη.

trevi fountain coin toss

Αν και η Fontana di Trevi χρειάζεται καθάρισμα κάθε μέρα, άλλα συντριβάνια συλλέγουν τα νομίσματα ανά μήνες. Το συντριβάνι στο ξενοδοχείο Bellagio στο Λας Βέγκας, «βγάζει» μόνο 12.000 δολάρια κάθε χρόνο και καθαρίζεται με ένα ειδικό σύστημα που ρουφάει τα νομίσματα από τον πάτο της λίμνης.

Αντίστοιχα, τα συντριβάνια που βρίσκονται στο Mall στην Μινεσότα βγάζουν 2.000 δολάρια τον μήνα, τα οποία δωρίζονται σε φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Όλα τα συντριβάνια που βρίσκονται στο Disney World μάζεψαν το 2014 18.000 δολάρια και όλα δωρίστηκαν σε παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα μεγαλύτερα συντριβάνια του κόσμου, το Chicago Buckingham Fountain, βγάζει μόνο 200 δολάρια τον χρόνο, ενώ το το συντριβάνι που βρίσκεται στον μνημείο για την 11η Σεπτεμβρίου αν και δεν επιτρέπεται να πετάει κανείς τίποτα μέσα, έχει μαζέψει 3.000 δολάρια. 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ