Τα πιο λαχταριστά τσιπς λαχανικών και φρούτων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 12:12

Τα πιο λαχταριστά τσιπς λαχανικών και φρούτων

Γιατί να τα πάρετε από το σούπερ μάρκετ με αμφιβόλου ποιότητας λάδια και περιττές θερμίδες όταν μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι; Τα τσιπς λαχανικών και –γιατί όχι; - φρούτων για τους πιο τολμηρούς είναι μια εύκολη λύση για σνακ παντός καιρού. 



Δείτε πώς θα τα ετοιμάσετε. 

Τσιπς γλυκοπατάτας

Υλικά: 2 γλυκοπατάτες, κομμένες τσιπς, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ρίγανη, Για τη σως γιαουρτιού, 200 γρ. γιαούρτι, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι, πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού: 200 γρ. γιαούρτι, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς τουλάχιστον 20 λεπτά πριν. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ωραίες μεγάλες φέτες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις γλυκοπατάτες. Ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά. Για να φτιάξουμε τη σως ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού.

Τσιπς από παντζάρι


Υλικά: 3-4 μεσαία παντζάρια, 1 μαντολίνο (σκεύος για να τα κόψετε σε λεπτές φέτες), λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, αρωματικό η μπαχαρικό της αρεσκείας σας (πιπέρι, σκόνη σκόρδο, σκόνη κρεμμύδι, δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ºC στον αέρα. Κόβουμε τα κοτσάνια, καθαρίζουμε την φλούδα από τα παντζάρια και τα πλένουμε. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ώστε να πασαλειφτούν όλες οι φέτες με το ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τις φέτες δίπλα δίπλα (να μην καλύπτουν η μία την άλλη) πασπαλίζουμε με αλάτι και ότι αρωματικό η μπαχαρικό θέλουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 25-35 λεπτά στον αέρα (ανάλογα τον φούρνο και το πάχος των τσιπς). Αν δεν χωράνε σε ένα ταψί, ψήνουμε σε δύο δόσεις. Γύρω στα 25 λεπτά ελέγχουμε τα τσιπς βγάζοντας έξω ένα μεγάλο τσιπ και αφήνοντας το να κρυώσει. Αν είναι τραγανό σημαίνει ότι είναι έτοιμα, αν είναι μαλακό αφήνουμε κι άλλο. Αν δούμε ότι αρχίζουν και μαυρίζουν γύρω γύρω σημαίνει ότι καίγονται και τα βγάζουμε αμέσως.


Τραγανά τσιπς μήλου

Υλικά: 2 κ.σ  κανέλα, τριμμένη, 1 κγ. τζίντζερ, σε σκόνη, ½ κγ. γαρύφαλο, σε σκόνη, 4 μήλα

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110° C στον αέρα. Βάζουμε λαδόκολλες σε 3 ίσια ταψιά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλο. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αφήνουμε στην άκρη. Με τη βοήθεια του μαντολίνου ή ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες.  Αν βρούμε κουκούτσια τα αφαιρούμε. Απλώνουμε τις φέτες στα ταψιά βάζοντας τη μία φέτα κολλητά δίπλα στην άλλη. Φροντίζουμε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών πάνω από τις φέτες. Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μεταφέρουμε σε ένα βαζάκι που κλείνουμε αεροστεγώς. Σε περίπτωση που τα τσιπς μας μαλακώσουν, τα βάζουμε πάλι στο φούρνο για άλλη μισή ώρα.


Τσιπς Κολοκυθιού

Υλικά: 4-6 κολοκυθάκια 1 φλ. τριμμένο ψωμί, 1 φλ. τριμένη παρμεζάνα, 1 φλ. αλεύρι, 2 αβγά, κόκκινη πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά και περνάμε τα κολοκυθάκια από το μίγμα του αλευριού, μετά από τα αβγά και μετά από το τρίμα ψωμιού με την παρμεζάνα. Ρίχνουμε ακόμα λίγη πάπρικα. Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά από την μία μεριά, τα γυρνάμε και τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά απ’ έξω. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250