Αυτό είναι το εντυπωσιακό νέο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 20:17

Αυτό είναι το εντυπωσιακό νέο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εικόνες)


Το νέο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιάζει με ένα φωτεινό σημείο σαν πανσέληνος στη σκοτεινή νύχτα των Βρυξελλών. Τα κεντρικά γραφεία όλα σε γυάλινο κουτί, έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις για το τεράστιο γυάλινο θόλο στο εσωτερικό του. Το έργο είναι του αρχιτεκτονικού γραφείου Samyn, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την ιταλική εταιρεία Valle και τους Βρετανούς μηχανικούς Buro Happold.

Η κατασκευή του κτιρίου γεννήθηκε από την ανάγκη για αυξημένη χωρητικότητα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την εισαγωγή των νέων κρατών μελών το 2004.

Το βελγικό κράτος προσέφερε στην ΕΕ το οικοδομικό τετράγωνο του πρώην Palace Residence - επίσης γνωστό ως το κτίριο Europa – προκειμένου να αντικατασταθεί το κτίριο Justus Lipsius, το οποίο σχεδιάστηκε ως ένα σπίτι για το συμβούλιο στη δεκαετία του 1980, όταν η Ένωση είχε μόνο 12 μέλη.

Η νέα έδρα της Ε.Ε. είναι δίπλα στο πρώτο «σπίτι της», και συνδέεται με αυτό με δυο πεζογέφυρες. Μπροστά πό τους διαφανείς τοίχους υπάρχουν 3.750 ανακυκλωμένα ξύλινα κουφώματα που προέρχονται από την ανακαίνιση ή την κατεδάφιση κτιρίων σε τοποθεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Την αυγή και το σούρουπο, με χρήση φωτισμού χαμηλής ενέργειας LED φωτίζεται η μορφή της καμπύλης της εσωτερικής δομής, δημιουργώντας ένα φάρο που είναι ορατός από τη γύρω περιοχή.

Το κτίριο έχει 11 ορόφους και μπορεί να φιλοξενήσει 250 άτομα, με μικρότερες αίθουσες συνεδριάσεων που βρίσκονται στον τρίτο και έβδομο όροφο.

Η νέα έδρα της ΕΕ είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2012, αλλά έχει υποστεί αρκετές καθυστερήσεις. Θα φιλοξενήσει την πρώτη συνεδρίασή της τον Ιανουάριο του 2017.

thetoc




00 inkefalonia general ad 300X250