Συγκλονιστική ιστορία: Δυο ψυχές σε ένα σώμα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 00:18

Συγκλονιστική ιστορία: Δυο ψυχές σε ένα σώμα

Οι σιαμαίες δίδυμες Abigail και Brittany Hensel έχουν διαψεύσει κάθε ιατρική πρόβλεψη. Οι αδερφές Hensel μοιράζονται το ίδιο σώμα μέχρι τον κορμό. Όταν γεννήθηκαν, πριν από 22 ολόκληρα χρόνια, οι γιατροί πίστευαν πως δεν θα κατάφερναν να επιβιώσουν, καθώς δε γινόταν να χωριστούν χωρίς να χάσει τη ζωή της η μία από τις δύο. Οι γονείς τους απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο. Απέκλεισαν ξανά οριστικά το ενδεχόμενο διαχωρισμού, όταν τα κορίτσια άρχισαν να μεγαλώνουν.

Παρόλα αυτά εκείνες κατάφεραν να αναπτύσσονται κανονικά, περνώντας στην ενήλικη ζωή.

Η ιστορία των κοριτσιών έγινε γνωστή το 1996 μέσω της εκπομπής της Oprah Winfrey και το περιοδικό Life. Τώρα, θα πρωταγωνιστήσουν στο δικό τους Reality Show την τηλεόραση. Συνηθισμένες πλέον στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, ιδίως από τα 16 τους και μετά, όταν και εμφανίστηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ του δικτύου TLC.

Το δικό τους show που θα έχει τίτλο "Abby and Brittany", θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου.

Οι δίδυμες ήρθαν στον κόσμο το 1990. Μετά τη γέννηση τους οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς τους πως δεν θα κατάφερναν να επιβιώσουν ούτε για ένα βράδυ. Προβλέψεις που εν τέλει διαψεύστηκαν. Μεγαλώνοντας, ανέπτυξαν διαφορετικές προσωπικότητες και γούστα, ακόμα και στο φαγητό.

Ένα σώμα, δύο ψυχές

Η κάθε αδερφή έχει το δικό της κεφάλι, τη δική της σπονδυλική στήλη, το δικό της στομάχι, την δική της καρδιά, τους δικούς της πνεύμονες, τη δική της χοληδόχο κύστη. Μοιράζονται ένα παχύ και ένα λεπτό έντερο, ένα αναπαραγωγικό σύστημα και τρία νεφρά.

Η κάθε μια ελέγχει το ένα χέρι και το ένα πόδι. Αυτό σημαίνει ότι για να μπουσουλήσουν, να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο, ακόμα και να δέσουν ένα κορδόνι, έπρεπε πάντα να συνεργάζονται από τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Στα 16 τους κατάφεραν μάλιστα να περάσουν τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης χειριζόμενες ταυτόχρονα το τιμόνι. Οι γονείς τους όχι μόνο έχουν αποδεχτεί τις σιαμαίες κόρες τους, αλλά αστειεύονται διατηρώντας το χιούμορ τους:

"Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε εάν τις σταματούσαν για υπερβολική ταχύτητα. Θα έπαιρναν κλήση και οι δύο ή μόνο η Abby επειδή εκείνη πατάει το γκάζι;", δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα τους.

Να σημειωθεί πως μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια, χρειάστηκαν μόνο δύο επεμβάσεις για να διορθωθεί η σκολίωση τους και να διευρυνθεί το στέρνο τους για να μην έχουν προβλήματα στην αναπνοή τους.

Στατιστικά, μόνο ένα ζευγάρι σιαμαίων στα 40.000 καταφέρνει να επιβιώσει, και μόλις το 1% από αυτά, καταφέρνουν να περάσουν το πρώτο έτος ζωής τους. Πόσα μάλλον να αναπτυχθούν μέχρι την ηλικία της Abby και της Brittany.

Οι δύο σιαμαίες, δήλωσαν πάντως στη Daily Mail, πως μελλοντικά θέλουν να κάνουν οικογένειες και να παντρευτούν. Ιατρικά, όπως αναφέρει το εν λόγο δημοσίευμα, τίποτα δεν απαγορεύει το ενδεχόμενο να φέρουν κανονικά στον κόσμο ένα, ή περισσότερα παιδιά.

Πηγή: news247.gr