Ένα κατάστημα τσαγιού ηλικίας 300 ετών

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 11:52

Ένα κατάστημα τσαγιού ηλικίας 300 ετών


Είναι αλήθεια ότι οι εξωτικοί Κινέζοι που δεσπόζουν στην είσοδο του τεϊοποτείου Τwinings  στο 216 της Strand , ενός καταστήματος με ηλικία 300 ετών μοιάζουν λίγο παράταιροι αφού το τσάι συνδέθηκε περισσότερο με τη βρετανική ανώτερη τάξη από ό, τι με τους Κινέζους εμπόρους.

Ο νεαρός τότε Thomas Twining μαθήτευσε στην εταιρεία East India Company που ειδικευόταν στην εισαγωγή προϊόντων όπως ο καφές και το τσάι  από εξωτικές τοποθεσίες. Το 1706 άνοιξε ένα μικρό κατάστημα σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση του Λονδίνου που ονομάζεται Strand. Το ονόμασε Τομ Coffee House, και σύντομα έγινε ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης για μοντέρνους αριστοκράτες.

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα καφέ, το Twining έγινε σύντομα διάσημο στο Λονδίνο εξαιτίας της φήμης ότι μερικά από τα καλύτερα χαρμάνια τσαγιού στο Λονδίνο. Μέσα σε μια δεκαετία, έπαψαν να πωλούν καφέ και άρχισαν να πωλούν αποκλειστικά συσκευασμένο ξηρό τσάι. Αυτό επέτρεψε και στις γυναίκες να γίνουν πελάτισσές τους, αφού το καφέ ήταν τότε ανοιχτό μόνο σε άντρες.

Το τσάι παλιό όσο και το ίδιο το βρετανικό έθνος, έγινε το εθνικό ποτό πολύ σύντομα. Το χρυσό σήμα της εταιρείας παραμένει το ίδιο από το 1787 και είναι το παλαιότερο λογότυπο στον κόσμο σε χρήση μέχρι σήμερα. Το 1837, η βασίλισσα Βικτόρια ανακηρύσσει την εταιρεία προμηθευτές της Αυλής, κάτι που ισχύει ακόμα και σήμερα.




00 inkefalonia general ad 300X250