Φθιώτιδα: Αποφάσισε να μετατρέψει το χωριό της σε παράδεισο και τα κατάφερε! (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 12:03

Φθιώτιδα: Αποφάσισε να μετατρέψει το χωριό της σε παράδεισο και τα κατάφερε! (εικόνες)

Ορμώμενη από την τάση -που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη- για αναγέννηση κτηρίων, χωριών και πόλεων μέσα από πρωτοβουλίες πολιτών που αναλαμβάνουν εθελοντική δράση, μια νεαρή κοπέλα από την Φθιώτιδα αποφάσισε να ζωντανέψει ερειπωμένες γωνιές στο ορεινό χωριό από το οποίο κατάγεται.


Η αγάπη της 29χρονης Μαρίας Λιάγκα για την street art και το χωριό της, Παυλιανή Φθιώτιδας να χαρίσει σε αυτό μοντέρνες πινελιές, κάνοντάς το πιο φιλόξενο και πιο εντυπωσιακό. Την προσπάθεια επικρότησαν οι συγχωριανοί της που έδειξαν πρόθυμοι να δουν το χωριό τους να αλλάζει προς το καλύτερο! Κάποιοι της παραχώρησαν την άδεια να παρέμβοι στο εξωτερικό των σπιτιών τους, ενώ άλλοι προσέφεραν εθελοντική εργασία.

Η ιδέα βέβαια ανήκει στον Βαγγέλη Ζωγράφο, ο οποίος καθοδήγησε τη Μαρία που συντόνιζε τις δράσεις από την αρχή ως το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα αυτά έχουν γίνει έξω από τα πλαίσια κάποιου Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η είδηση έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου και έχει αποσπάσει μόνο θετικά σχόλια.

«Στην αρχή κάναμε μια βόλτα στο χωρίο & βλέποντας τοίχους ή παλιά αντικείμενα σκεφτόμουν σε τι θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν. Για αρχή έκανα μια μικρή ζωγραφιά (ήταν μια εσοχή σε έναν τοίχο που την κάναμε να φαίνεται σαν κάδρο) και μετά μεγαλύτερες επιφάνειες. Κάπου εκεί ξεθάρρεψα» δήλωσει σε πρόσφατη συνέντευξή της η  Μαρία Λιάγκα. Η Μαρία Λιάγκα έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και πέρα από τα έργα της στην Παύλιανη δεν ασχολείται με τα Εικαστικά. Τα project της στο χωριό είναι κάτι που ήρθε πολύ φυσικά.




00 inkefalonia general ad 300X250