Τυροπιτάκια κουρού με φέτα και ελιές!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 12:36

Τυροπιτάκια κουρού με φέτα και ελιές!

 
Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 850 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 350 γρ. γιαούρτι
  • 400 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Για τη γέμιση

  • 230 γρ. τριμμένη φέτα για τη γέμιση
  • 5 κ.σ. ελιές καλαμών σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
  • Ζύμωνουμε ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Ανακατεύουμε τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια μαζί με τις ελιές και μπόλικο πιπέρι.
  • Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη (όσο ένα καρύδι), τα ανοίγουμε σε πιτάκια.
  • Βρέχουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με τα δάχτυλά μας γύρω γύρω το κάθε φύλλο.
  • Βάζουμε σε κάθε πιτάκι απο ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πατώντας την περιφέρεια εκεί που ενώνονται τα δύο φύλλα με ένα πιρούνι.
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτα.