Χωριάτικη τάρτα με ροδάκινα!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 12:45

Χωριάτικη τάρτα με ροδάκινα!

Είναι τα φρούτα εποχής που ταιριάζουν απόλυτα σε μια γλυκιά τάρτα.

Υλικά

Για το φύλλο

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την τάρτα

  • 6 ροδάκινα, πάρτε κίτρινα 
  • 40 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
  • 30 γραμμάρια ξανθή ζάχαρη
  • 25 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα ή φιστίκια για την διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ετοιμάστε τη ζύμη. Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια, κάπως δροσερό
  • Προσθέστε το αυγό στο μπολ και ανακατέψτε ώσπου να γίνει μια καλή μπάλα. Αν είναι ξερό προσθέστε 1-2 κουταλιές γάλα. Αφήστε το να ξεκουραστεί
  • Όταν ξεκουραστεί, απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι, είτε βουτυρωμένο, είτε από σιλικόνη, είτε με χαρτί ψησίματος
  • Απλώστε τη σκόνη αμυγδάλου στον πάτο
  • Πλύντε τα ροδάκινα και κόψτε τα άλλα στα 4 άλλα στα 6. Τοποθετήστε τα όμορφα
  • Ρίξτε από πάνω την ξανθή ζάχαρη και τα αμύγδαλα σπασμένα ή τα φιστίκια
  • Ψήστε το σε φούρνο για 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς
  • Τα τελευταία λεπτά ανεβάστε στους 200 βαθμούς, η τάρτα θα πάρει όψη ξεροψημμένη

Αυτή η τάρτα τρώγεται χλιαρή ή και κρύα, σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό